Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Την Κυριακή 22/10 η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας – Οι συνελεύσεις των Παραρτημάτων


Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας θα γίνει την Κυριακή 22/10, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), με θέματα: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, έγκριση ισολογισμού και προϋπολογισμού, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων:

Υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή οικοδόμων στη Γενική Συνέλευση θα είναι μια πρώτη απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου η ανεργία συνεχίζει να τσακίζει κόκκαλα, αλλά και όσοι δουλεύουν εργάζονται με μεροκάματα πείνας, γίνονται δεκάδες ατυχήματα, δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια.

Γίνεται φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και να περάσει ό,τι αντεργατικό νόμο δυσκολεύονταν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι μόνο κράτησε αναλλοίωτο όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πάνω σ’ αυτό πρόσθεσε νέα αντεργατικά μέτρα, με βαριά φορολογία, σφαγιασμό των ήδη πενιχρών συντάξεων, περαιτέρω πετσόκομμα άλλων κοινωνικών παροχών σε υγεία, παιδεία κ.λπ.

Τώρα ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης με 95 προαπαιτούμενα μέτρα μπροστά στην 3η αξιολόγηση, όπου μέσα σ’ αυτά φέρνει και νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα οι εργάτες στα συνδικάτα θα ξεσηκωθούν, γι’ αυτό παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. είναι μια πρώτη απάντηση, γιατί μέσα από την πλούσια συζήτηση που θα γίνει, θα μπορέσουμε καλύτερα να οργανώσουμε τον αγώνα, παλεύοντας για μια ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που παράγουμε.

Τα αφεντικά θέλουν τους εργάτες μακριά κι έξω από τα ταξικά συνδικάτα, ανοργάνωτους, επιβάλλοντας στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου για να μπορούν χωρίς προβλήματα να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν και να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη θα είναι δίκαιη μόνο για τους εργοδότες, αφού δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Δε γίνεται να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Αυτό διδάσκει η πείρα των προηγούμενων χρόνων πριν το 2009. Αυτό διδάσκει και η σημερινή, εκεί που οι εργαζόμενοι «απολαμβάνουν» τους καρπούς της ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, όπου οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κυριαρχούν, οι μισθοί πείνας θριαμβεύουν.

Συνάδελφοι,

Στις 22 Οκτώβρη συζητάμε και αποφασίζουμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε τους αγώνες, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε:

Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή ΣΣΕ.

Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.

Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).

Επιδότηση της ανεργίας με 600 ευρώ κι όχι επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Γενναία αύξηση του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Συνάδελφοι,

Μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μπει λουκέτο στα Συνδικάτα, αλλά και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου, με αφετηρία τη Γ.Σ. αλλά και τις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν το Νοέμβρη».

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

«Λευτεριά δίχως την εξουσία των απελευτερωμένων είναι κούφια λέξη, δεν γίνεται δεν υπάρχει τέτοια λευτεριά. Παλλαϊκός ο αγώνας; Παλλαϊκή η λευτεριά. Παλλαϊκή η λευτεριά; - παλλαϊκή χρωστάει να είναι και η Εξουσία που θα την κατοχυρώνει και θα την αναπτύχνει» (Γ. Μπέικος)

75 χρόνια από την συγγραφή του "Κώδικα Ποσειδώνα" (4-12-1942)

http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5.html