Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και στο λαό της Βενεζουέλας


Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικές απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, κατά της Βενεζουέλας. Αναφέρει αναλυτικά:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικές απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, περί δυνατότητας στρατιωτικής επίθεσης στη Βενεζουέλα. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Οι εξελίξεις στη χώρα αυτή είναι υπόθεση του λαού της, ο οποίος είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα στη χώρα αυτή, στο δρόμο της ανατροπής, της κατάργησης της βάσης που γεννάει την ανεργία, τη φτώχεια, την καπιταλιστική εκμετάλλευση.Οι απειλές σε βάρος της Βενεζουέλας, όπως και οι απειλές κατά της Βόρειας Κορέας, είναι πολύ επικίνδυνες, συνδέονται με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη γνωστή ιμπεριαλιστική πρακτική της κατασκευής και χρησιμοποίησης προσχημάτων, όπως έκαναν οι ΗΠΑ με τους άλλους συμμάχους τους, σε προηγούμενους πολέμους και επεμβάσεις.Τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της έντασης της πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών απειλών, επεμβάσεων και πολέμων.
Η δύναμη βρίσκεται στον αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό αγώνα για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία».

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ βάζει τα ζητήματα στην σωστή τους βάση. Είμαστε στο πλευρό της Εργατικής Τάξης και του λαού της Βενεζουέλας που βρίσκεται ανάμεσα στις Συμπληγάδες της εξαθλίωσης που ζει απο την Σοσιαλδημοκρατική Κυβέρνηση Μαδούρο που στηρίζουν οι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ και του Αμερικάνικου ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ που απειλή με ΑΝΟΙΧΤΟ πόλεμο τον λαό. ΟΙ Κομμουνιστές και ο λαός της Βενεζουέλας πρέπει να παλέψουν κάτω απο την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Είναι Μονόδρομος.