Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αντίο, επαναστάτη, διοικητή, σύντροφε!


Ο Φιντέλ είναι νεκρός! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη κλίνουν ευλαβικά το γόνυ αποχαιρετώντας με συγκίνηση τον επαναστάτη-σύμβολο.
Με τη σκέψη, την αποφασιστικότητα, τη δράση, την πίστη του στις θαυμάσιες ιδέες του Μαρξ, του Λένιν, του Μαρτί, ο Φιντέλ οργάνωσε την επανάσταση στην Κούβα όταν όλα «τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» του στυγνού δικτάτορα Μπατίστα. Έχοντας δίπλα του τον Τσε, τον Καμίλο, τον Ραούλ και τους άλλους διοικητές ηγήθηκε του κουβανικού λαού και με το κάμωμα της θεωρίας πράξη, απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό όταν αποφασίσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

Ο Φιντέλ είναι νεκρός! Ο φλογερός επαναστάτης που ταπείνωσε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στην αυλή του, ο ηγέτης που οδήγησε τον κουβανικό λαό στην κατάκτηση της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της λεβεντιάς του, ο άνθρωπος που ενέπνευσε με το λόγο και το έργο του εκατομμύρια καταπιεσμένους σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν υπάρχει πια.  «Γλεντούν οι τυράννοι…» απ’ τη χαρά τους.  «Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν...» είπε λίγο πριν φύγει για πάντα. Ο σπόρος δεν πεθαίνει. Οι ιδέες, τα οράματά του, το έργο του, η πορεία του ολόκληρη, σαν αναμμένη δάδα θα κομματιάζει στα σκοτάδια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και θα φωτίζει τους αγώνες για το σπάσιμο των δεσμών της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό.

Ο Φιντέλ είναι νεκρός! Κάποτε θα γινόταν. Οι ασυμβίβαστοι, οι ανυπότακτοι, οι πρωτοπόροι αγωνιστές σε ολόκληρο τον πλανήτη τον αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια και με τη γροθιά σφιγμένη, επαναλαμβάνοντας σαν όρκο τα λόγια του Τσε προς το πρόσωπό του: Αντίο, επαναστάτη, διοικητή, σύντροφε Φιντέλ, «είμαι ευγνώμων για τη διδασκαλία και το παράδειγμά σου, στο οποίο θα προσπαθήσω να σταθώ πιστός μέχρι τις τελικές συνέπειες των πράξεών μου.»

Κυριακή 27 Νοέμβρη 2016.

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Προβάλλουμε και από την πλευρά μας το αξιόλογο θέμα σου στη στήλη «ΕΜΦΑΣΗ» του blog «Ευρυτάνας ιχνηλάτης». Η συγκεκριμένη στήλη (σ.σ. είναι αυτή με το σκίτσο που αναπαριστά ένα πιτσιρίκο που μοιράζει εφημερίδες!) βρίσκεται στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου μας και η προβολή γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σου ιστότοπο. Καλή συνέχεια…

faros είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !