Στη δημοσιότητα έδωσε ο διαδικτυακός κολοσσός Facebook τις αναφορές σχετικά με το ποιες κυβερνήσεις χωρών κατέθεσαν αιτήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών του.
Το Facebook γνωστοποίησε πως δέχθηκε περίπου 38.000 αιτήματα από 74 χώρες, κατά το πρώτο μισό του 2013.
Εξ αυτών, άνω των 20.000 προήλθαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Από τα 20.000 αιτήματα, πρόσβαση, μερική ή ολική, δόθηκε στις αμερικανικές αρχές στο 79% των περιπτώσεων.
Από την πλευρά τους, οι ινδικές αρχές ζήτησαν πρόσβαση σε 4.144 λογαριασμούς χρηστών (τους δόθηκε στο 50% των περιπτώσεων), ενώ οι βρετανικές αρχές πραγματοποίησαν 2.337 αιτήματα (αποκτώντας πρόσβαση στο 68% των περιπτώσεων).
Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία (αιτήθηκε 2.306 φορές και απέκτησε πρόσβαση στο 53% των περιπτώσεων) και η Γερμανία (αιτήθηκε 2.068 φορές και απέκτησε πρόσβαση στο 37% των περιπτώσεων).
Αίτημα και από τις ελληνικές αρχές
Αιτήματα για συλλογή στοιχείων, που αφορούν 141 Έλληνες χρήστες, έχουν υποβληθεί από τις ελληνικές Αρχές στο Facebook κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013, σύμφωνα με αναφορά του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αναφοράς, το Facebook ενέκρινε το 54% των 122 αιτημάτων, το οποίο σημαίνει ότι παραχώρησε πληροφορίες για τους λογαριασμούς τουλάχιστον 66 Ελλήνων μέσα σε 6 μήνες. Το σύνολο των χρηστών για τους οποίους ζητήθηκαν στοιχεία από τις Αρχές 74 χωρών προσεγγίζει τους 38.000 παγκοσμίως.
2 σχόλια:
ΔΕΝ ζητουνε να μαθουν ΟΝΟΜΑΤΑ,η περιεχομενα...
Αυτα τα ξερουν απ αλλου...
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...
Κατα ποσον οσα γραφονται..Εχουν απηχηση...
Σε ποσους και σε ποιους...!!
Καλά, υπάρχει κάποιος αφελής που πίστεψε ότι στο... ελευθερο ίντερνετ θα γλιτώναμε το φακέλωμα; Χρόνια στο κουρμπέτι αυτοί οι κύριοι, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Δημοσίευση σχολίου