Σελίδες

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Να μην τους παραδώσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία


Χτυπάνε το δικαίωμά μας στην απεργία.
Να μην τους αφήσουμε να σακατέψουν το δικαίωμά μας στον αγώνα.
Να μην επιτρέψουμε να μας φιμώσουν.


Σαν τον κλέφτη, με κατεπείγοντα χαρακτήρα (ως εκπρόθεσμη τροπολογία αναφέρεται από κάποιους κοινοβουλευτικούς ρεπόρτερ) για να περάσει σήμερα από τη Βουλή, λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία που προκηρύχθηκε μετά από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση το νέο συνδικαλιστικό νόμο και νέο αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στα μουλωχτά, σε άσχετο νομοσχέδιο άλλου υπουργείου (Ψηφιακής Πολιτικής κι Ενημέρωσης) κι αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων για κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η επίμαχη τροπολογία, που φέρει τις υπογραφές της Αχτσιόγλου και του Σπίρτζη, προβλέπει ειδική απαρτία για τη λήψη σχετικών αποφάσεων, με την απαιτούμενη παρουσία τουλάχιστον των μισών οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Για τίς άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης διαβάστε στην Κατιούσα εδώ και για το κύμα αντιδράσεων πανελλαδικά εδώ.

Απέναντι σε αυτούς τους αδίστακτους τύπους το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει όλοι να αντιδράσουμε και μια πρώτη απάντηση πρέπει να δοθεί μαζική και ηχηρή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις (αναλυτικά εδώ).

Χτυπάνε το δικαίωμά μας στην απεργία. Να μην τους αφήσουμε να σακατέψουν το δικαίωμά μας στον αγώνα, να μην επιτρέψουμε να μας φιμώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.