Σελίδες

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ως εδώ! Η υγεία του λαού δεν πωλείται! ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για την Υγεία την Τρίτη 25 Απρίλη


Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία συνδιοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αγρινίου και τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Προνοιακών Ιδρυμάτων Ηπείρου, Ιδιωτικής Υγείας Ιωαννίνων και Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Το συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25/4, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αποτελεί συνέχεια και κορύφωση μιας σειράς σχετικών πρωτοβουλιών και αγωνιστικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για το λαό στο χώρο της Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ).

Υπόθεση συνολικά της εργατικής τάξης και του λαού

Την εισήγηση εκ μέρους του ΕΚΙ έκανε ο πρόεδρός του, Νίκος Εξαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και σωματεία της περιοχής για το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη και πιο επίμονη προσπάθεια, για να γίνει υπόθεση πάλης και αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να μη θεωρείται υπόθεση των υγειονομικών. Οπως υπογράμμισε, ο αγώνας για την προστασία της υγείας της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών προϋποθέτει την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δίνοντας στοιχεία για την τραγική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία - Πρόνοια πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή, ανέφερε το ενδεικτικό παράδειγμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου λόγω της υποβάθμισης και υποστελέχωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων, το 50% των ασθενών που φτάνουν σε αυτό είναι από άλλους νομούς εκτός Ιωαννίνων, μέχρι την Κοζάνη και την Αιτωλοακαρνανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, κόστος και κινδύνους για τους ασθενείς, λόγω και της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Οπως επισήμανε, χρειάζεται να αναδεικνύονται οι πραγματικές αιτίες, οι ένοχοι για όλα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας. «Να γίνει κατανοητό», σημείωσε, «ότι η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΠΕΔΥ, στην Πρόνοια, στην Ηπειρο και τα νησιά, οι υπέρογκες πληρωμές των ασθενών για φάρμακα και εξετάσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στα νοσοκομεία, οφείλονται στο ότι και ο τομέας αυτός προσανατολίζεται στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων», στο πώς οι εργάτες θα γίνουν ακόμα πιο φτηνοί για το κράτος και την εργοδοσία, πώς θα γίνει ακόμα περισσότερο η Υγεία πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο κ.ο.κ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε ότι για να είναι αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού, χρειάζεται να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και το σύστημά του, την επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια και συνολικά, να βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και τον πλούτου που παράγεται.

Χρειάζεται να απεγκλωβιστεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα από αποπροσανατολιστικές λογικές, π.χ. ότι μπορεί δήθεν να καλυτερεύσει για το λαό η κατάσταση στην Υγεία αν αλλάξει ο υπουργός, η κυβέρνηση, αν καταπολεμηθεί η διαφθορά, αν «ξανααποκτήσει κοινωνικό πρόσωπο» η ΕΕ κ.τ.λ., όπως διατυμπανίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαρακτηριστικές ήταν, από αυτή την άποψη, οι τοποθετήσεις στη σύσκεψη, συνδικαλιστών που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι οποίοι καλούσαν σε «ενότητα» στη βάση τέτοιων αποπροσανατολιστικών λογικών...

Δράση με επίκεντρο την πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση, όπου πήραν το λόγο πρόεδροι και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων και σωματείων.

Εκπρόσωποι των σωματείων των νοσοκομείων μετέφεραν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά νοσοκομεία, από την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση. Ενδεικτικά, το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει 24 γιατρούς, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί του νησιού διαφόρων ειδικοτήτων είναι 105. Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας οι γιατροί, λόγω της έλλειψης προσωπικού, εφημερεύουν με «εντέλλεστε», δηλαδή υποχρεωτική εφημερία, πάνω και πέρα από αυτές που προβλέπονται και πληρώνονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν σε αυτές τις συνθήκες.

Στις τοποθετήσεις μεταφέρθηκε πείρα από το πώς τα Εργατικά Κέντρα και το ΠΑΜΕ, όλο αυτό το διάστημα, έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες για την Υγεία, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων και γενικά για τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και υπηρεσίες Πρόνοιας. Ο προβληματισμός στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται αυτές οι παρεμβάσεις να είναι συνεχείς και σταθερές, να έχουν στο επίκεντρο την πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην ξεκόβονται από αυτό το περιεχόμενο τα αιτήματα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ή ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων. Σε αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από τις φιέστες για τα ΜΜΕ που στήνουν άλλες δυνάμεις, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, με αντικυβερνητικά συνθήματα και όχι μέτωπο ενάντια στην επιχειρηματική δράση στον κλάδο, συνολικά στην πολιτική που τη στηρίζει.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με υιοθέτηση του πλαισίου αιτημάτων με πυρήνα τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Αποφασίστηκε τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία να συζητήσουν αναλυτικά το ζήτημα με τα μέλη τους, να γίνουν εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές.

Στενάζουν νοσοκομεία, ασθενείς και 4 Κέντρα Προστασίας Παιδιού

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου υπογραμμίζουν τη δραματική επιδείνωση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, της Πρόνοιας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της Πρόληψης. Δίνουν απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κάνει το άσπρο μαύρο και για την πολιτική της στην Υγεία, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση και στο ζήτημα αυτό ακολουθεί πιστά την κατεύθυνση της ΕΕ για φθηνούς εργαζόμενους, φθηνούς ασθενείς σε ένα φθηνό σύστημα Υγείας, για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουν στοιχεία για τις χιλιάδες αποχωρήσεις υγειονομικών, τη γενίκευση της «ευέλικτης» εργασίας, την κατακρεούργηση των κρατικών κονδυλίων για την Υγεία. «Η Πρόληψη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», προσθέτουν, «μετατρέπονται από εργοδοτική και κρατική, σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη, με τεράστιους τους κινδύνους που εγκυμονεί η λογική αυτή. Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Και υπογραμμίζουν: «Η γενική αυτή κατάσταση απεικονίζεται και στην κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας στην περιοχή μας: Στην ουσία τα περιφερειακά νοσοκομεία Φιλιατών, Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας και όχι ως νοσοκομεία. Αυτό έχει ως συνέπεια οι ασθενείς να μετακινούνται στα Γιάννενα και την Αρτα, να υπερφορτώνονται τα τρία νοσοκομεία και φυσικά να αυξάνονται τα έξοδα για τις λαϊκές οικογένειες, αφού και το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση με την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Και στα 4 Κέντρα Προστασίας Παιδιού είναι ανύπαρκτες οι καθοριστικές για το έργο τους ειδικότητες μόνιμων ψυχολόγων, γιατρών, νοσηλευτών και παιδαγωγών. Υπάρχει τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και κυριαρχούν τα αλλότρια καθήκοντα. Η μετάθεση της Πρόνοιας στις ΜΚΟ και στους ιδιώτες είναι φανερή και στην περιοχή μας».


Τα αιτήματα του πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου
  • Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας Ιατρικής για όλους, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
  • Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως ανεπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.
  • Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων απ' όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε Υγεία και Πρόνοια, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα Πρόνοιας. Αμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζομένων σε ΜΚΟ και εργολάβους.
  • Επαναλειτουργία, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, των δημόσιων μονάδων που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν.
  • Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.
  • Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν, με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.
  • Αμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, άμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν με την Υπουργική Απόφαση του 2011. Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ, ένταξη νέων επαγγελμάτων.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Ιδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης).
  • Κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου από τον επαγγελματικό κίνδυνο.
  • Αμεσα ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ. Συνδυασμένη, με σαφή διακριτά καθήκοντα, δράση των Επιθεωρήσεων Ασφαλείας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων, για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία και Πρόνοια.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κοινή ανακοίνωση για τη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ στα Γιάννενα

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 25 Απρίλη, για το λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία, συνδιοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αρτας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας και Αγρινίου και τα σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Προνοιακών Ιδρυμάτων Ηπείρου, Ιδιωτικής Υγείας Ιωαννίνων και Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, με κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων Κέρκυρας, Αρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας, σχολιάζοντας τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ - ΔΑΚΕ), με αφορμή τη σύσκεψη που κάλεσε στην περιοχή για την προετοιμασία του «5ου Καραβανιού Υγείας» στις 26 Απρίλη στα Γιάννενα, επισημαίνουν ότι «επιμένει να συνεχίζει στο δρόμο του πλήρους εκφυλισμού του υγειονομικού κινήματος. Με την προσπάθεια διοργάνωσης κινητοποιήσεων θεατρινισμού, με κάρα, άλογα κ.λπ., αλλά χωρίς εργαζόμενους και με φτηνού αντικυβερνητικού περιεχομένου πλαίσιο, χωρίς να χτυπά τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων».

Σχολιάζοντας την εισήγηση του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ στη σύσκεψη - από την οποία αποκλείστηκαν τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, σωματεία του ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι κ.ά. - οι Σύλλογοι Εργαζομένων των 4 νοσοκομείων σημειώνουν:
  • «Αναφέρθηκε ότι "το μόνο που μας έχει απομείνει είναι το Καραβάνι Υγείας, γιατί στην τωρινή περίοδο δεν είναι εφικτά μέτωπα πάλης". Την απάντηση την έδωσε βέβαια το μαζικότατο συλλαλητήριο για τα προβλήματα της Υγείας στη Ζάκυνθο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου στις 15 Μάρτη, την ίδια μέρα με την απεργία που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ (που κατέληξε σε μια συγκέντρωση 300 συνδικαλιστών στην Αθήνα), καθώς επίσης και το πρόσφατο μαζικό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα στις 28 Μάρτη, του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και άλλων σωματείων. Αρα μέτωπα πάλης δημιουργούνται, αρκεί να το επιδιώξεις!».
  • «Το πλαίσιο πάλης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ αποκρύβει την πραγματική αιτία των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι "αιτία της κατάρρευσης στη δημόσια Υγεία είναι η υποχρηματοδότηση που έχει φτάσει στο 5% του ΑΕΠ". Αυτή είναι η μισή αλήθεια, γιατί το σύστημα Υγείας πιέζεται μεν, αλλά δεν καταρρέει. Μετασχηματίζεται και εμπορευματοποιείται, με φτηνούς εργαζόμενους, φτηνές υπηρεσίες για τους πολλούς και περισσότερες που θα παρέχονται ανάλογα με τη τσέπη των ασθενών. Ταυτόχρονα χρηματοδοτούνται τομείς που αποφέρουν κέρδος, κυρίως Πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και μειώνεται η χρηματοδότηση στην Πρωτοβάθμια Υγεία και σε τομείς νοσοκομείων και σε περιοχές, που ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε παροχές Υγείας, δεν αποφέρουν κέρδος. Ολα αυτά βέβαια είναι κατευθύνσεις της ευρωενωσιακής αντιδραστικής πολιτικής του "κέρδους - οφέλους" για την Υγεία, που απαιτεί το μετασχηματισμό του συστήματος Υγείας».
  • «Για την πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αναγράφουν στην επίσημη απεργιακή ανακοίνωση της 15ης Μάρτη, "δύο τρόποι υπάρχουν για να αναταθούν τα δημόσια νοσοκομεία: Ο ένας είναι να σχιστούν τα μνημόνια και ο άλλος να εφαρμοστεί το «παράλληλο πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων», παίρνοντας χρήματα από τη φοροδιαφυγή, φοροκλοπή... Καθώς επίσης να εξαιρεθεί η Υγεία από τα μνημόνια". Ο αποπροσανατολισμός σε όλο του το μεγαλείο!»
  • «Στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων (πλην ΠΓΝ Ιωαννίνων) για την εγγραφή όλων των εργαζομένων επικουρικών, εργολαβικών, ΟΑΕΔ, ατομικές συμβάσεις, μπλοκάκια κτλ. στα σωματεία, η απάντηση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ότι "αυτή είναι δουλειά των πρωτοβάθμιων σωματείων", αλλά ΟΧΙ της Ομοσπονδίας!».
«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι συμβιβασμένες παρατάξεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αλλά και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΑΡΜΑ - ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναδειχθεί ο πιο απροκάλυπτα φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στις ζωές μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα από μαζικές διαδικασίες, με δουλειά στα πρωτοβάθμια σωματεία και σε κοινό αγώνα με τους χρήστες υγείας και το λαό. Το αποδεικνύουν και τα τέσσερα προηγούμενα "Καραβάνια Υγείας" και οι πληρωμένες "απεργίες των συνδικαλιστών" με την ελάχιστη συμμετοχή υγειονομικών και λαού», υπογραμμίζουν οι Σύλλογοι Εργαζομένων.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.