Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Καπιταλιστική σαπίλα...


Παρουσία βακτηρίων τύπου σαλμονέλα, χρήση καρκινογόνων ουσιών και παραποιημένες ετικέτες προκειμένου να συγκαλυφθεί η πώληση ακατάλληλου προς κατανάλωση κρέατος: αυτά είναι μέχρι στιγμής γνωστά για το τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας την Παρασκευή, που αποκάλυψε το σκάνδαλο, «αξιωματούχοι δωροδοκούνταν για να διευκολύνουν την παραγωγή αλλοιωμένων προϊόντων, εκδίδοντας υγειονομικά πιστοποιητικά χωρίς να έχουν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους».
 
Προς το παρόν 21 ψυκτικοί θάλαμοι έχουν ελεγχθεί. Τρεις εξ αυτών έχουν ήδη κλείσει για προληπτικούς λόγους και το υπουργείο Γεωργίας της Βραζιλίας διαβεβαιώνει ότι θα ενημερώσει το κοινό για τα προϊόντα που είναι αλλοιωμένα και θα ζητήσει την απόσυρσή τους από τα καταστήματα, αν έχουν ήδη φτάσει εκεί.
 
Το σκάνδαλο αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα βοδινού κρέατος και πουλερικών παγκοσμίως. «Αναμένουμε ότι περισσότερες από 30 χώρες θα αμφισβητήσουν τη χώρα (ως εξαγωγική κρέατος) εξαιτίας της υπόθεσης αυτής», δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Γεωργίας Μπλάιρο Μάγκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Και αν όλες κλείσουν την πόρτα τους στο βραζιλιάνικο κρέας, «θα είναι μια καταστροφή», παραδέχθηκε, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής έχει ήδη βυθιστεί σε ιστορικών διαστάσεων ύφεση.
 
Το πιο μεγάλο πλήγμα προήλθε από την Κίνα, το δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα βραζιλιάνικου κρέατος παγκοσμίως, η οποία ανέστειλε τις εισαγωγές μέχρι νεοτέρας. Η Χιλή, έκτη μεγαλύτερη εισαγωγέας παγκοσμίως κόκκινου κρέατος από τη Βραζιλία, επίσης ανέστειλε τις εισαγωγές της από τη χώρα αυτή.
 
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε «από τη Βραζιλία να αποσύρει αμέσως όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο σκάνδαλο από τον κατάλογο» με τις εταιρείες που έχουν την έγκριση της ΕΕ για να πραγματοποιούν εξαγωγές στο έδαφός της, σύμφωνα με τον Ενρίκο Μπρίβιο, εκπρόσωπο της Κομισιόν.
 
Από τις 21 εταιρείες που κατηγορούνται για παρατυπίες, μόνο οι τέσσερις έχουν άδεια να εξάγουν στην ΕΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.