«Μη χάνεις το θάρρος σου εμείς πάντα το ξέραμε πως δε χωράει μέσα στους τέσσερις τοίχους το μεγάλο μας όνειρο…»
Σελίδες
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017
Μικρό Χωριό Ευρυτανίας - «Το χωριό που νίκησε το θάνατο» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
1 σχόλιο:
Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:
Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.
Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.
Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.
Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.
Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
Τι να προσθέσω στο θλιβερό αυτό γεγονός του 1963. Ήμουνα τότε 8 ετών και ζούσα στο Κρίκελλο. Ο πατέρας μου δούλευε στο Καρπενήσι και για λόγους οικονομίας ερχόταν στο χωριό και επέστρεφε στο Καρπενήσι κάθε Σ/Κ με τα πόδια. Έτσι ευρισκόμενος κάπου στην κορυφογραμμή πάνω απ τα Καμίνια απ όπου φαίνεται το Καρπενήσι και η λαγκαδιά όπου και το Μικρό Χωριό είδε στο βάθος το χάσμα που άφησε η μεγάλη κατολίσθηση. Φτάνοντας στο Καρπενήσι έμαθε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας ξάδερφός του όταν στην προσπάθειά του να μαζέψει τα γίδια του χωριού γύρισε πίσω προς την πλευρά που το βουνό ερχόταν βουίζοντας. Ο Γιάννης Φλώρος θάφτηκε κι αυτός κάτω απ τους τόνους λάσπης μαζί με άλλους 11 αν θυμάμαι καλά. Το γεγονός συνέβη Κυριακή πρωί και ο δάσκαλος είχε τα παιδιά στην εκκλησιά του χωριού για εκκλησιασμό, πράγμα που βοήθησε να σωθούν αρκετά παιδιά αλλά και αρκετοί ακόμα Μικροχωρίτες.
ΑπάντησηΔιαγραφή