Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η παράσταση «Μετά τη Βάρκιζα» στη Λάρισα (Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απρίλη)


Το έργο «Μετά τη Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απρίλη στο Θέατρο του Μύλου στη Λάρισα, στις 21.00.

Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο Εμφύλιος Πόλεμος, μια μάνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιων της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Ομως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά...

Στο σημείωμά του στο πρόγραμμα της παράστασης, ο συγγραφέας Μ. Αδαμίδης γράφει: «Είναι αλήθεια: "Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί" (Σεφέρης), όμως "Βίγλα αψηλή στα φρένα μας η μνήμη" (Καζαντζάκης). Αυτές οι αλήθειες συνηγόρησαν στο να σας διηγηθώ μια ιστορία όπως την άκουγα παιδί, αντί για παραμύθια με μάγισσες, δράκους και ιππότες, πρίγκιπες και βασιλοπούλες. Μια αληθινή ιστορία που, στη μικρή κοινωνία του χωριού μου, απέκτησε μεγάλη σημασία και 70 χρόνια μετά έρχεται στη θεατρική σκηνή...».

Παίζουν οι: Θεοδώρα Σιάρκου, Μάνος Κωστής, Ειρήνη Πολυδώρου, Κωστής Σαββιδάκης, Τσαμπίκα Φεσάκη και Σάββας Πογιατζής.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία, φωτισμοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μουσική: Τάσος Σωτηράκης, Βοηθοί σκηνοθέτη: Κωστής Σαββιδάκης και Αννυ Ζερβού.

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο FLASH, Αλέξανδρου Παπαναστασίου 57, Τηλ: 2410 532555

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, Τηλ. 2310-257218, 2410-533417, 6934115555.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.