Ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Μάρτη η μεγάλη ιστορική έκθεση Εικαστικών Τεχνών με τίτλο «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η οποία λειτουργεί από τις 24 Γενάρη.
Η έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται έργα 151 καλλιτεχνών λειτουργεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου και Γερμανικού και Μυλλέρου, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο).
Το ωράριο λειτουργίας είναι:
Τρίτη: 10.00 - 21.00
Τετάρτη - Σάββατο: 10.00 - 19.00
Κυριακή: 10.00 - 16.00
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα:
1. Εικαστικών καλλιτεχνών της περιόδου 1950-1974 που να έχουν ζήσει οι ίδιοι στα γεγονότα και έχουν φιλοτεχνήσει εκείνη την εποχή έργο με βάση τα γεγονότα αυτά (πολιτικές διώξεις, εκτελέσεις, φυλακές, εξορία, πολιτική προσφυγιά κ.ά.).
2. Εικαστικών καλλιτεχνών αυτής της περιόδου (1950-1974) που να έχουν ζήσει οι ίδιοι στα γεγονότα, αλλά για λόγους φυλακίσεων, εξοριών κ.λπ., δεν κατάφεραν να έχουν εικαστικό έργο μέσα σε αυτή την περίοδο αλλά αργότερα.
3. Εικαστικών καλλιτεχνών που για κάποιο λόγο δεν ήταν στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο (που ζούσαν στην πολιτική προσφυγιά, εξορία ή και αυτοεξορία), αλλά έχουν δημιουργήσει έργο ΜΕΣΑ σε αυτήν την περίοδο, που να αφορά τα γεγονότα 1950-1974.
Τα έργα που παρουσιάζονται φιλοτεχνήθηκαν κατά την περίοδο 1950-1977.
Παράλληλα, με την έκθεση θα λειτουργεί στο χώρο «εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης», όπου σε μια βάση δεδομένων κατατίθενται στοιχεία γύρω από τους καλλιτέχνες στην περίοδο 1936-1974.
Επίσης, στο πλαίσιο της Έκθεσης, διοργανώνονται προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα).
Την έκθεση διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:
Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.
Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.
Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.
Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.
Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.