Άλλη μία δημοσκόπηση που εμφανίζει μεγάλα τμήματα των λαών που μένουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να αναπολούν τη ζωή πριν την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού είδε το φως της δημοσιότητας. Δεν πρόκειται βέβαια για δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, από αυτές που παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑЇ ο έγκριτος κ. Μαραντζίδης, ούτε θα ακούσετε για αυτή σε κάποιο άλλο από τα κανάλια μας που κόπτονται για τον πλουραλισμό και την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών. Γιατί; Θα καταλάβετε παρακάτω.
Αναπαράγουμε από το πόρταλ 902.γρ:
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έγιναν γνωστά από τις 17 Αυγούστου, όμως η πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ προσπέρασαν την έρευνα, αναδεικνύοντας την ανησυχία των αστών για τις μνήμες που μένουν ζωντανές σε όσους βίωσαν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.
Την έρευνα διεξήγαν το Ρωσικό Ερευνητικό Κέντρο Κοινής Γνώμης VCIOM, αλλά και τα κέντρα M-Vector, GFK, Moreinfo και Qafqaz, με ένα δείγμα συνολικά 12.645 ατόμων.
Σύμφωνα με αυτήν, στη Ρωσία το 64% όσων έχουν ηλικία 35-64 χρόνων θεωρούν ότι επί ΕΣΣΔ η ζωή ήταν καλύτερη.
Την ίδια απάντηση έδωσε στις ίδιες ηλικίες το 60% στην Ουκρανία, το 71% στην Αρμενία, το 69% στο Αζερμπαϊτζάν, το 60% στη Μολδαβία, το 61% σε Καζακστάν, το 60% σε Κιργιστάν, το 53% σε Λευκορωσία, το 51% σε Γεωργία, το 39% σε Τατζικιστάν και το 4% σε Ουζμπεκιστάν.
Στις ηλικίες 18-24 ετών, όπου λείπει η προσωπική εμπειρία και είναι κρίσιμη η επίδραση του αντικομμουνισμού, την ίδια απάντηση δίνει: το 25% στη Ρωσία, το 18% στην Ουκρανία, το 47% στην Αρμενία, το 14% στο Αζερμπαϊτζάν, το 69% στη Μολδαβία, το 35% στο Καζακστάν, το 37% στο Κιργιστάν, το 34% στη Λευκορωσία, το 20% στη Γεωργία, το 13% στο Τατζικιστάν και το 5% στο Ουζμπεκιστάν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:
Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.
Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.
Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.
Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.
Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.