Σελίδες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η αυτοκτονία δεν είναι λύση...


Με μια πικέτα στο στήθος για τα χρέη του ένας 71χρονος, ο Θ. Κ., συνταξιούχος του ΙΚΑ, πήδηξε απ' τον τέταρτο όροφο του σπιτιού του στη Νέα Ιωνία το Σάββατο (28.3.2015), ώρα 10.45 π.μ. Ο θάνατός του δεν αποτέλεσε είδηση για κανένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Η πράξη απελπισίας του συνταξιούχου ήρθε ως μοιραία κατάληξη μιας βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων - και συγκυβερνήσεων προηγούμενων και νυν - που υπηρετούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, σφαγιάζοντας τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και περιθωριοποιώντας την Τρίτη Ηλικία. 

Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Οι σημερινοί συνταξιούχοι, η γενιά που διάβηκε μέσα από φωτιά και ατσάλι, έχουν διδαχτεί πως η αντίσταση στη βαρβαρότητα μπορεί να εκφραστεί μέσα απ' τη συλλογική, λαϊκή αντίσταση και αλληλεγγύη. Αυτό εκφράζουν οι συνταξιούχοι με τις αυριανές κινητοποιήσεις τους δείχνοντας το δρόμο για να ορθώσει και πάλι ο λαός το ανάστημά του.

1 σχόλιο:

  1. Κατ' αρχήν κρίμα για τον άνθρωπο.
    Κοίτα όμως που και με "πρώτη φορά αριστερά με ολίγον από ακροδεξιά" οι αυτοκτονίες συνεχίζονται. Στο ίδιο μοτίβο. Σαν να χλευάζει η ζωή όλους αυτούς που μας έλεγαν προεκλογικά ότι ένας λόγος που πρέπει να ψηφίσουμε Σύριζα ήταν για να σταματήσουν οι συνάνθρωποί μας να κάνουν το απονενοημένο βήμα προς την αυτοχειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.