Παρασκευή 4 Ιούλη 2014.
«Μη χάνεις το θάρρος σου εμείς πάντα το ξέραμε πως δε χωράει μέσα στους τέσσερις τοίχους το μεγάλο μας όνειρο…»
Σελίδες
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
"Coca-Cola Τρία Εψιλον": Ούτε «εδώ», ούτε «μαζί» – Το γνωρίζει άραγε ο Μίκης;
Παρασκευή 4 Ιούλη 2014.
6 σχόλια:
Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:
Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.
Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.
Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.
Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.
Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.
Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
"Μένεις στην Ελλάδα", και ζεις το μύθο σου, ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπιζω και πιστεύω ότι ο Μίκης δεν το γνωρίζει κι ότι αν το γνώριζε θα διαμαρτυρόταν και θα ζητούσε να βγει η μουσική. Μπορούν όμως κάποιοι να τον πληροφορήσουν.
Σοφία
εκλεισαν το εργοστασιο στη Θεσσαλονικη και με το ζορι να το ξανανοιξουν για να ξαναδουλεψετε εσεις.... Οταν πηρατε ομως 3 φορες παραπανω την αποζημειωση υπογραψατε σαν σκυλακια.... Τα πηρατε σιωπασατε και τωρα απαιτειτε.... Αυτο λεγεται οτι κοιταζω την παρτη μου και την τσεπη μου... Ειστε για εμενα αντιθετοι στα ιδεωδη που πατε και λετε και περιμενετε ο κοσμος να σας ακολουθησει... Οταν εμεις χασαμε τις δουλειες μας δεν κυνηγησαμε κανενα εργοδοτη και δε πηραμε τριπλες αποζημειωσεις... Καναμε πορειες και αγωνα κατα της κυβερνησης που διωχνει τις επιχειρησεις... Πραγματικα το θεμα σας εχει συζητηθει πολυ απο πολλα σωματεια και ολοι οσοι γνωριζουν αναρωτιουνται για τις αμυαλες κινησεις σας....Καλο καλοκαιρι με το πουλμανακι σας.... Εμεις δεν εχουμε ουτε αυτο να παμε τις διακοπες μας που και καλα εκδηλωνετε την διαμαρτυρια σας....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα αγιασει το στομα σου φιλε.τα πες οπως ετσι ειναι ακριβως.αλλα οι ελληνες ετσι ειναι παντα προβατα.οτι τους ταισεις θα το φανε και οπου ζητησουν την υπογραφη του θα την βαλει.ΒΟΔΙΑ
Διαγραφή@Ανώνυμος (6 Ιουλίου 2014 - 10:48 π.μ.):
ΑπάντησηΔιαγραφή«…Ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη: η πολυεθνική Coca Cola προσπαθεί να καταργήσει το τμήμα διανομών και να παραδώσει τα τμήματα της αποθήκης σε εργολάβους με όλες τις γνωστές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον εργασιακό πολιτισμό της χώρας – μέσω της αποποίησης της ιδιότητας του εργοδότη η Coca Cola στοχεύει στη δραστική μείωση του κόστους επιβάλλοντας στα εργοστάσια ασιατικές συνθήκες εργασίας.
Και για να το πετύχει αυτό δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στη διαφήμιση και στις «εθελούσιες εξόδους» των εργαζομένων για να μην πληγεί η δημόσια εικόνα της: φυσικώς, όταν οι εργαζόμενοι αρνούνται να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» δε διστάζει να προχωρήσει σε απολύσεις και να «στήσει» μηχανισμούς απεργοσπασίας για να κάμψει την αντίδραση των εργαζομένων και τορπιλίσει την έμπρακτη μέσω απεργιών αλληλεγγύη τους προς τους απολυμένους…»
"Κόκκινος Τύπος", 22/3/2013
https://kokkinostupos.wordpress.com/category/coca-cola-3e/
«Στην «εθελούσια έξοδο» σπρώχνει η «Coca-Cola 3Ε» τους 130 εργαζόμενους που απασχολεί στο εργοστάσιό της στο Βόλο. Ως «κίνητρο» για την «οικειοθελή αποχώρηση» 52 από αυτούς, «προσφέρει» σε κάθε εργαζόμενο μισθούς 2,5 χρόνων, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2,5 χρόνια και δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους για ένα έτος.
[…]Το Σωματείο Εργαζομένων δεν αποδέχεται το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» και οργανώνει Γενική Συνέλευση, σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο…»
"Οικοδόμος", 16/1/2014
http://e-oikodomos.blogspot.gr/2014/01/coca-cola-3.html
@ Ανώνυμος (6 Ιουλίου 2014 - 10:48 π.μ.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα, σε όλους τους αγώνες θα βρεθούν εργαζόμενοι (λίγοι ή περισσότεροι) που θα υποκύψουν. Από λανθασμένη αντίληψη περί ανάγκης, από κούραση, από απογοήτευση, από φόβο. Από έλλειψη ταξικής συνείδησης. Αυτό δεν αμαυρώνει έναν αγώνα που πλησιάζει τις 300 μέρες απεργίας. Και βέβαια δεν χαρίζεις όσους εργαζόμενους υπέκυψαν στην εργοδοσία, στον ταξικό σου εχθρό. Παλεύεις για να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους.
Αν το σχόλιό σου ήταν καλοπροαίρετο, αυτά μπορείς να τα σκεφτείς.
Μόνο η κυβέρνηση είναι που διώχνει τις επιχειρήσεις; Και κυρίως αυτή τις διώχνει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιοι φαίνεται δεν ξέρουν για την συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν Πασόκ, Νδ, και Συνασπισμός (ο σημερινός Σύριζα) για εμάς εδώ στην Ελλάδα. Η ΕΕ δεν έχει καμιά ανάμειξη; της ΕΕ είναι η συνθήκη κι έχει την απαίτηση να γίνει πράξη.
Κι αυτή η συνθήκη ανάμεσα στα άλλα μιλάει και για ελευθερία μετακίνησης εμπορευματων και επιχειρήσεων. Δηλαδή ένας επιχειρηματίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρει την επιχείρησή του και να πάει σε άλλη χώρα γιατί τον συμφέρουν εκεί περισσότερο οι μισθοί -πείνας- και τα έξοδα. Κι ας έχει πάρει απο δω ένα σωρό λεφτά ως επιχορήγηση -δηλαδή λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων-μιας και αυτές οι επιχειρήσεις έχουν το προνομια μεγάλων φοροαπαλλαγών μπορεί άνετα να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενούς του και να φύγει. Αυτά λέει η ΕΕ και προστάζει να γίνονται.
Ας σκεφτούμε καλά όλοι ποιοι μιλάνε υπέρ της ΕΕ και μας λένε ότι θα γίνει η Ευρώπη των λαών-και τόσα χρόνια που υπάρχει γιατί δεν έγινε; -κι ότι με άλλη διαχείρηση κι η Ελλάδα και η ΕΕ θα γίνουν πιο ανθρώπινες και πιο ανθρώπινος κι ο καπιταλισμός. Και τόσα χρόνια γιατί δεν έγιναν πιο ανθρώπινοι; Γιατί απλούστατα ή θα πας με τους λαούς ή θα πας με τους πλούσιους. Και με τους δυο μαζί δεν μπορείς να είσαι. Τα συμφέροντα λαών και πλουσίων δεν είναι κοινά είναι αντικρουόμενα. ΚΙ η ΕΕ όπου κάνουν κουμάντο οι μεγαλες επιχειρήσεις τύπου Κόκα κόλα, Ζιμενς και δε συμμαζεύεται ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ. Το κέρδος τους θέλουν να μεγαλώνει σε βάρος των εργαζόμενών τους.
΄Αρα λοιπόν κι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουμε εδώ, είναι τσιράκια αυτών των επιχειρηματιών και φροντίζουν για τα συμφέροντά τους. Δεν είναι όμως αυτές τα αφεντικά. Τα αφεντικα είναι οι επιχειρηματίες που κρύβονται από πίσω τους.
Και να αλλάξει λοιπόν απλώς μια κυβερνηση δεν λέει τίποτα.Πάντα αυτό δεν έλεγε ο περισσότερος κόσμος; ΄Αντε να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Τόσες κυβερνήσεις αλλάξανε στην Ελλάδα. Τι άλλαξε για τη ζωή του κόσμου; Τιποτα. Κι ούτε πρόκειται να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει το σύστημα το ίδιο.
Σοφια