Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κουβανικό φάρμακο θα γιατρέψει το ευρωπαϊκό διαβητικό πόδι;


Η Κούβα προσπαθεί να εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά το φάρμακο της για τη θεραπεία του έλκους του διαβητικού ποδιού, γνωστό ως Heberprot - P.

Ένα προϊόν βασισμένο στον ανθρώπινο παράγοντα ανάπτυξης που μέχρι σήμερα χορηγείται σε περίπου 20 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στην Αβάνα, Ernesto Lopez, το προ-κλινικό στάδιο του προϊόντος, που είναι γνωστό στην Ευρώπη ως Epipropt, διεξήχθη με πολύ καλά τοξικολογικά και ασφαλή αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μελέτες, οι ακρωτηριασμοί των κάτω άκρων μειώθηκαν κατά τέσσερις πτυχές, ενώ η χειρουργική επέμβαση στην Ευρώπη κοστίζει σήμερα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ, και η θεραπεία της κατάστασης περίπου 20 χιλιάδες ευρώ.

Με ακρίβεια, ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων είναι μια άμεση συνέπεια του έλκους του διαβητικού ποδιού που το Κουβανικό φάρμακο αποφεύγει με μόνο μια περίοδο θεραπείας έξι με επτά μήνες.

Παράλληλα με τη θεραπευτική δράση σε σοβαρά έλκη, η θεραπεία φέρει και προληπτικό χαρακτήρα σε χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.