Σελίδες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ημερολόγια φυλακής




Το μεροκάματο του πόνου: «…εδώ και μία εβδομάδα μπήκα στα μεροκάματα, όπως λέμε, της φυλακής και είμαι στον κήπο. Προς το παρόν έχουμε ρίξει μια τρελή καθαριότητα και έχουμε φυτέψει κάποια εποχικά λουλούδια που λέγονται κυκλάμινα.»

Με λένε Λάκη: «Κοίταξε, μετά από εννιά μήνες εδώ μέσα, έχω συνειδητοποιήσει ότι το μόνο καλό εργαλείο για μένα είναι ο εαυτός μου και πιο πολύ από ποτέ θέλω να τον φροντίζω. Ακουσα διάφορους να λένε ότι δεν είμαι αρκετά καταδικασμένος γιατί τρώμε χαβιάρια και σολομούς στην έκτη πτέρυγα. Το χαβιάρι εγώ το απεχθάνομαι γιατί παχαίνει.»

Ο καλός χρυσαυγίτης με το κλαρίνο: «Στο κελί μου στην αρχή ήμουν με έναν θαυμαστή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αθωώθηκε ύστερα από 18 μήνες για κάποιον υποτιθέμενο φόνο που είχε κάνει. Ενα καλό παιδί, που έπαιζε μάλιστα κλαρίνο.»

Στο κελί 33: «Πάντα τέσσερα άτομα ήμασταν. Και σήμερα είμαι εγώ, ένα παιδί για κλοπές, ο Σαχπατζίδης και ο Λαυρεντιάδης που ήρθε τώρα, ο οποίος είναι και άρρωστος. Στοιβαγμένοι είμαστε.»

Οι πατάτες μπλουμ και τα φασόλια βάρκες: «Φακές έχει (σήμερα) και καρότα με πατάτες βραστές. Ε, θα πάρω μια σος από την καντίνα και θα φάω τις πατάτες. Το μόνο που μου φέρνουν απέξω είναι δημητριακά, ένα με ξηρούς καρπούς mixed. Και χθες έβρασα τσουκνίδα από τον κήπο και την έβαλα στο μαλλί - έχουμε και την αισθητική.»

Πλάνο αυτομόρφωσης: «Εγώ δεν βλέπω την ώρα να πάει οκτώ (κλείνουν τα κελιά). Τώρα με τον κήπο ξεπατώνομαι πραγματικά. Γυρίζω όλον τον κήπο με τα βαράκια στα πόδια. Α, τώρα κάνω και πνευματική γυμναστική. Ενας φύλακας, τρελός και αυτός, μου έχει δώσει τους «Ελληνες γιατρούς της Σμύρνης» και μου εξηγεί πόσο τρομεροί ήταν.»

Το σύστημα είναι ένοχο: «Ενενήντα εκατομμύρια έκανε (κύκλο εργασιών) τα τελευταία χρόνια (η εταιρεία) και τώρα τελευταία που έπεσε έξω ήταν με 60 εκατομμύρια. Γι' αυτό σου λέω, πώς είναι δυνατόν να σε κλείνουν μέσα όταν επάνω στην κρίση παράγεις αυτά τα λεφτά;» (Τα είπε εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.