Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πιο σάπιοι από τη σαπίλα...


Από αυτόν τον τόπο πέρασαν άγιοι που έδωσαν το αίμα και την ανάσα τους για ν’ ανθρωπέψει ο άνθρωπος. Όταν τους έλεγαν για τα καμωμένα τους χαμήλωναν τα μάτια κι είχαν για μέγιστη τιμή που το Κόμμα τους δέχτηκε στην αγκαλιά του. Έπεσαν, άλλος στη μάχη, άλλος μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, άλλος από αρρώστια, άλλος από γεράματα και κανένας, ποτέ,δεν «τόλμησε» να βγει και να πει «εγώ είμαι κομμουνιστής». Του άτυχου του ‘ταν γραφτό να ζήσει μέχρι σήμερα για ν’ ακούσει τον υπουργό με το μαντηλάκι και τα μανικετόκουμπα, να δηλώνει κυνικά και ατάραχος «κι εγώ κομμουνιστής είμαι».

Και σε μένα, τον ασήμαντο και μικρό, έμεινε η ντροπή για τα -μη- καμωμένα της γενιάς μου…

Πέμπτη 3 Μάρτη 2016.

4 σχόλια:

  1. Πόσο δίκιο έχεις !

    Βουνό !

    Κι εγώ, τον άκουσα, και μου ΄ρθε να σπάσω την τηλεόραση !

    Φτού σας ξεφτίλες ...

    υ.γ.: Εγώ, εδώ και πολύ καιρό, όταν θέλω να βρίσω χυδαία κάποιον, έτσι τον λέω: - Είσαι Κατρούγκαλος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαγάρισαν την λέξη "αριστερά" , πάνε τώρα να μαγαρίσουν και τη λέξη "κομμουνιστής". Δε θα προλάβουν όμως. Αυτοί θα πνιγούν μέσα στα ψέματά τους και στην υπέρμετρη αλαζονεία τους. Πιο γρήγορα απ' τους προηγούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε στο λήμμα "τσαρλατάνος" στα λεξικά θα συναγωνίζονται πολλοί πολιτευτές του συστήματος για το ποιανού θα μπει το όνομα δίπλα σ' αυτό το λημμα για να το επεξηγεί. Του Κατρούγκαλου θα συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτά τα ονόματα. Σε περίοπτη θέση.

    (Οικοδόμε αν δεν μπορέσεις να το δημοσιεύσεις αυτό το σχόλιο, θα το καταλάβω. Αλλα δεν παίρνω ούτε γιώτα πίσω απ' αυτό που έγραψα.)

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια και χαρά σας ρε πατριώτες
    κι εμέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!
Πριν αφήσετε το σχόλιό σας, παρακαλώ να λάβετε υπόψη τα εξής:

Το σχόλιό σας να αφορά το θέμα της ανάρτησης.

Δεν θα δημοσιεύονται διαφημιστικά μηνύματα.

Αποφύγετε τις ύβρεις και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

ΟΧΙ στα greeklish - ΝΑΙ στα Ελληνικά.

Όποιος σχολιάζει σαν «ανώνυμος», ας προσθέτει στο τέλος του σχολίου του ένα ψευδώνυμο. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η επικοινωνία.

Το ιστολόγιο δέχεται τις διαφωνίες, την ένταση και το πάθος στην υποστήριξη των απόψεών σας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, αρκεί να γινόμαστε κατανοητοί ο ένας στον άλλον. Ας βοηθήσουμε όλοι στη διατήρηση ενός επιπέδου στο διάλογο.

Ο διαχειριστής του ιστολογίου διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στις παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.