Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση του λευκώματος του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη "Αρνητικοί Συσχετισμοί", την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη


Oι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το λεύκωμα του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη "Αρνητικοί Συσχετισμοί"που περιλαμβάνει επιλεγμένα σκίτσα που έγιναν για το ΠΟΝΤΙΚΙ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως την περίοδο 2013-2016.

Δεν τους σώζει ο θάνατος του Φιντέλ. Η Ιστορία δεν έχει τελειώσει...

Ματαιοπονούν...

«Πεδίον δόξης λαμπρόν» για να ξεδιπλωθούν όλες οι «ευαισθησίες» του αστικού Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) αποτελεί η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο. Και προφανώς κοινός παρονομαστής όλων των προσεγγίσεων είναι ο αισχρός ή ο πιο «ντροπαλός» αντικομμουνισμός.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πραξικόπημα στο ΑΤΕΧΝΩΣ


Στις 25 Νοέμβρη το ΑΤΕΧΝΩΣ έληξε, σε ό,τι μας αφορά ως “Οικοδόμο” και “Σφυροδρέπανο”. Καταλήφτηκε ανοίκεια, αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγουμένως κήρυξη πολέμου από τον ως τώρα συνταξιδιώτη Ηρακλή Κακαβάνη, που μπορεί να μας κατηγορήσει άδικα ―ήδη δεν είναι η πρώτη φορά― ότι δε σταθήκαμε Ηρακλείς στο στέμμα του. Ουδέποτε είχε θρόνο το ΑΤΕΧΝΩΣ. Τώρα αποχτά και παύει να είναι ΑΤΕΧΝΩΣ.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δεν φτάνει ο καθένας τα 90 χρόνια, με τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία. «Αναπαύσου εν ειρήνη Φιντέλ Κάστρο»


«Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστός μου, αυτός που με συμβούλευε, που μου τηλεφωνούσε οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσουμε για πολιτική, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, αυτός που μου είπε πως όταν θα έφευγε ο Κλίντον, αυτός που θα ερχόταν, θα ήταν χειρότερος, ήταν ο Μπους. Καθώς δεν έσφαλλε ποτέ, για μένα ο Φιντέλ είναι, ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο πιο μεγάλος. Πονάει η καρδιά μου γιατί ο κόσμος χάνει τον πιο σοφό από όλους.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αντίο, επαναστάτη, διοικητή, σύντροφε!


Ο Φιντέλ είναι νεκρός! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη κλίνουν ευλαβικά το γόνυ αποχαιρετώντας με συγκίνηση τον επαναστάτη-σύμβολο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παλιοτομαρισμός, ανώτερο στάδιο του λουμπενισμού


Η κρίση αποθηκεύει αμέτρητες εικόνες στο «αρχείο» της, που θα μπορούσαν να εκτιμηθούν, αναλυθούν και επεξεργαστούν από τον ιστορικό, τον κοινωνιολόγο και τον ψυχαναλυτή του μέλλοντος και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο «Σπίτι του Αγωνιστή» – Συνέντευξη με τον Κώστα Μαραγκουδάκη

Κείμενο – φωτογραφίες: Οικοδόμος
Αν για κάποιον που ζει μια «ήσυχη» και «φυσιολογική» ζωή θεωρείται αυτονόητο ότι τα τελευταία χρόνια αυτής της ζωής θα συνοδεύονται από όλα εκείνα τα αγαθά που την κάνουν ζεστή και ανθρώπινη, για τον αγωνιστή που πέρασε μέσα από τις θύελλες πολέμων, φυλακίσεων, διώξεων και κουβαλάει στην πλάτη του τις κακουχίες που επιφέρουν οι φουρτούνες των λαϊκών αγώνων, η  απάνεμη γωνιά όπου θα ξαποστάσει  κάθε άλλο -πολλές φορές- παρά δεδομένη είναι. Το Σπίτι του Αγωνιστή είναι μια τέτοια γωνιά.

Ψηφίζουν οι οικοδόμοι στα Γιάννενα - Συνδικάτο δυνατό, όπλο των οικοδόμων, απάντηση σ' αυτούς που πιστεύουν ότι θα βάλουν ταφόπλακα στο εργατικό κίνημα



Κάλεσμα στους οικοδόμους, Ελληνες και μετανάστες, να δυναμώσουν το σωματείο τους και την πάλη ενάντια στην πολιτική που τους επιφυλάσσει ανεργία, φτώχεια, προσωρινή και κακοπληρωμένη δουλειά, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, με αφορμή τις αρχαιρεσίες του που ξεκινούν τη Δευτέρα 21/11 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 26/11.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, 19-20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής»


Το Σάββατο ξεκινά η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»), με σύνθημα: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ανεπιθύμητος ο μακελάρης Ομπάμα - Όλοι στο συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη


Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.
Το αίμα του ελληνικού λαού, που οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ - ΕΕ γίνονται στο πλαίσιο της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον ελληνικό λαό.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Σε ποιον ανήκει ο Μίκης;

Το γέλιο και το πάθος

Στη θαυμάσια ταινία του Αλέν Κορνό Ολα τα πρωινά του κόσμου, ο δάσκαλος της βιόλας ρωτά τον μαθητή: «Γιατί γράφουμε μουσική;» και ο νέος απαντά: «Για τη δόξα ή για να γίνουμε πλούσιοι». Αλλά ο σοφός δάσκαλος του δείχνει έναν άλλο δρόμο: «Οχι, γράφουμε μουσική γι' αυτούς που δεν έχουν φωνή. Για τους νεκρούς». Ο Μίκης γράφει για τους αγαπημένους νεκρούς που κυκλοφορούν ζωντανοί ανάμεσά μας, αλλά και για τους ζωντανούς που έχουν πεθάνει κι ας τους συναντάμε κάθε μέρα.

Το Κατρουγκάλειον Αγος


Αν δεν τον είχα ακούσει με τ' αυτιά μου, θα πίστευα ότι πρόκειται για αηδιαστικό τρολάρισμα απ' αυτά που βρίθει το διαδίκτυο. Ο Κατρούγκαλος - δεν του χαλαλίζω την προσφώνηση κύριος - με ύφος λουδοβίκειας αυταρέσκειας, εξηγώντας την απόφασή του να στείλει διευκρινιστικές επιστολές στους σφαγμένους συνταξιούχους, υπογράφοντας φαρδιά πλατιά τις λεπτομέρειες του εγκλήματος, δηλώνει πως τις έστειλε σε ένα έκαστο των θυμάτων του «για να μην πάθουν έμφραγμα...»!

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: Κινηματογράφος Αλκυονίς, Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 9 π.μ. (VIDEO)


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46) 9 π.μ.

 Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου – Συμμετέχουμε στις αποφάσεις