Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η εξόφληση του δικού μας χρέους


Οι μνήμες φορτίζονται από τη γνώση και αντίστροφα. Ο κίνδυνος της μυθοποίησης ελλοχεύει πίσω από την άγνοια. Ίσως η άγνοια να  βοηθά να βγαίνεις από τη σύγκρουση με τη μνήμη με μικρότερες απώλειες, όμως και το να αποφεύγεις τη σύγκρουση και να κρύβεσαι σε σπρώχνει πιο βαθιά στο λαβύρινθο που κάποιοι σε θέλουν κλεισμένο.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ πρέπει να είναι αξεδιάλυτα δεμένη με την πάλη για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου (Σχετικά με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος)


Το συμφέρον του ελληνικού, του βρετανικού λαού, όλων των λαών της Ευρώπης δεν πρέπει να μπαίνει "κάτω από ξένη σημαία". Δεν πρέπει να μπαίνει κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης και των διαφόρων τμημάτων της, που καθορίζουν τις επιλογές και τις διεθνείς τους συμμαχίες με κριτήριο τα συμφέροντά τους και τη μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των εργαζομένων....

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στερνό αντίο στη μαχήτρια του ΔΣΕ Χρυσούλα Παπαλαζαρίδου – Λεβέντη


Η Χρυσούλα Παπαλαζαρίδου – Λεβέντη ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών, των αλύγιστων της ταξικής πάλης, που πάντα θα εμπνέουν με τη ζωή και τη δράση τους τις νεότερες γενιές.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Οι «πρώτοι των πρώτων»

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εφηβικά πρόσωπα γεμίζουν με τα θριαμβευτικά  χαμόγελά τους τηλεοπτικά παράθυρα και «σαλόνια» εφημερίδων και ιστοσελίδων. Τα ρεπορτάζ και οι αναφορές πανομοιότυπα κάθε φορά, μόνο τα ονόματα αλλάζουν. Είναι οι «πρώτοι των πρώτων», κορίτσια και αγόρια που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η φλόγα δεν έχει σβήσει, τα όπλα δε σκουριάσανε - Δόξα και τιμή στους νεκρούς ήρωες του Αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ


Με μια πολύ συγκινητική εκδήλωση στον τόπο θυσίας των παλικαριών - μαχητών του ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Τζουμέρκων, έξω από τις Μελάτες, η ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ, τίμησε τους νεκρούς του αγώνα που σηματοδότησε η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε το σχετικό διήμερο που οργάνωσε η ΤΕ Άρτας (δείτε εδώ για την πρώτη ημέρα).

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

«Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές…» – Προσκύνημα στον Αη Στράτη


80 χρόνια πριν. Δίπλα στις μηχανές του πλοίου. Ο θόρυβος ανακατεύεται με τον ήχο των κυμάτων και με τον χρόνο τον ατέλειωτο. Σειρές δεσμωτών, καθιστοί. Δεν μιλάνε. Μετράνε τις στιγμές της λευτεριάς που άφησαν σε κάποια στεριά. Κάποιος πιάνει και ξεκινά ένα τραγούδι. Προορισμός: Αη Στράτης.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Θα είναι αργά για τύψεις και δάκρυα


Κάποιοι φίλοι ευκολόπιστοι στις κάλπικες υποσχέσεις έλεγαν πριν τις εκλογές, για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Να τους ψηφίσουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», «περιμένετε, ας τους δοκιμάσουμε πρώτα και μετά να τους κρίνουμε», «πρέπει να βάλει και το ΚΚΕ πλάτη, να συνεργαστεί η Αριστερά».

ΤΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Διήμερες εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ και το Αρχηγείο Τζουμέρκων


H ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις για τα 70χρονα του ΔΣΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιούνη στην Άρτα και θα είναι αφιερωμένες στο Αρχηγείο Τζουμέρκων του ΔΣΕ.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αη Στράτης, βράχος εξορίας – σφυρί κι αμόνι της ταξικής πάλης


Ανεκτίμητη η προσφορά των δεσμωτών του Αη Στράτη στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και στους ταξικούς αγώνες για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Όχι στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ / Να ανακληθεί η εκδικητική καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου στην A&G Χατζηχριστόφας –Αργυρούδης ΕΠΕ


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλει τη στάση του κατασκευαστικού ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που εμπόδισε την είσοδο συνδικαλιστών σε εργοτάξιό της στη Βαρυμπόμπη προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους των συνεργείων και την κλήση της αστυνομίας προκειμένου να εποπτεύσει τη συνδικαλιστική παρέμβαση.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η συγκρότηση και η δράση του Αρχηγείου Τζουμέρκων ΔΣΕ - Διήμερες εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ και το αρχηγείο Τζουμέρκων


Η μετά Βάρκιζα εποχή ξεκίνησε και στην Αρτα με τη λευκή τρομοκρατία. Στην Αρτα, καταλαμβάνονται τα γραφεία του ΕΑΜ, και το σπίτι του λαού. Οργανώνονται, εκτός από την εθνοφυλακή, και οι ληστοσυμμορίες, οι ΜΑΥδες, με συντονισμένη δράση σε βάρος των κομμουνιστών, αλλά και των «συνοδοιπόρων» τους.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη - προσκύνημα στον Αη Στράτη το Σάββατο 11 Ιούνη


Επίσκεψη - προσκύνημα στον Άη Στράτη οργανώνει, για το Σάββατο, 11 Ιούνη, η ΚΕ του ΚΚΕ, με σκοπό να τιμηθεί η θυσία μελών του ΚΚΕ και άλλων αγωνιστών που εξοντώθηκαν από την πείνα, στο νησί, την περίοδο 1941 - 1942, όντας εξόριστοι και παραδομένοι από το καθεστώς της μεταξικής δικτατορίας στους ναζί κατακτητές.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Βενεζουέλας


Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Βενεζουέλας το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Ναζίμ Χικμέτ: «Είμαι κομμουνιστής. Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια…»


Στις 3 Ιούνη του 1963 πεθαίνει στη Μόσχα ο προλεταριακός ποιητής της Τουρκίας, ο κομμουνιστής επαναστάτης ποιητής Ναζίμ Χικμέτ. Είχε γεννηθεί 61 μόλις χρόνια πριν στην ―τότε― τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη.