Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση για συγκέντρωση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες απευθύνει το ΠΑΜΕ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ξεριζωμένους


Τώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, οι μαθητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να οργανώσουν την συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Μπροστά στο φαινόμενο του φασισμού, δεν αισθάνομαι ούτε για μια στιγμή αλληλέγγυος με όσα κορόιδα παπαγαλίζουν περί δημοκρατικών δικαιωμάτων

Για το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής

Η απροσδόκητη αποφυλάκιση Ρουπακιά μάς ξάφνιασε, μας έπιασε απροετοίμαστους. Δεν φτάνει η πνευματική ενότητα απέναντι στους νεοναζί, χρειάζονται πράξεις. Ναι, υπάρχει θέμα στην κοινωνία μας για το πώς προσλαμβάνουμε αυτό που ονομάζεται «αντικειμενική πραγματικότητα». Αναρωτιέμαι πόσο η δολοφονία του Φύσσα έχει καταφέρει να επηρεάσει στο ελάχιστο πολιτικά τον καθένα μας.

ΕΔΥΕΘ: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ
 Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο!
Οι ιμπεριαλιστές ματοκυλάνε τους λαούς,
αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες!

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Πολιτισμός που «παράγεται» από εργαζόμενους και ανέργους

Σκηνή από την ταινία «Ουτοπία 1961», η οποία αναμένεται
να βγει στη μεγάλη οθόνη τον επόμενο μήνα.
Στοιχείο που ξεχωρίζει, η συμβολή των εργαζομένων,
μελών του Ε.Κ. Λαυρίου, σε όλα τα στάδια προετοιμασίας της

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (ΕΚΛ), πλάι στην συνδικαλιστική του δράση, έχει αναπτύξει μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, που έχει αγκαλιαστεί από εργαζόμενους και μέλη των σωματείων, καθώς και από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της Λαυρεωτικής. Για όλη αυτήν την εμπειρία συζητήσαμε με τον Βάλσαμο Συρίγο, πρόεδρο του ΕΚΛ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Σκυλάδες» και ψευτοκουλτουριάρηδες αιχμάλωτοι των “like”


Δεν θα χαρίσουμε τα νέα παιδιά που λατρεύουν τον Παντελίδη στο σύστημα που παράγει την υποκουλτούρα, όπως δεν θα θυσιάσουμε ως σύγχρονη Ιφιγένεια, για χάρη των δήθεν «προοδευτικών» και ψευτοεπαναστατών φαφλατάδων, τον εργάτη που πέρασε την πόρτα του μπουζουκομάγαζου. Αυτό που βιώνουμε σήμερα ως «κανονικότητα» είναι ανάγκη και έχουμε χρέος να το αλλάξουμε. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν ψευτοκουλτουριάρη, ούτε ένα παιδί της τάξης μας.

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 1946 - 1949


Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ, τιμάμε φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Για αυτούς που πιστεύουν ότι η φυλή τους είναι ανώτερη από τις άλλες φυλές


Ηθελα να γράψω για τους Τσιγγάνους της Ν. Κίου και για το Δήμο Ν. Κίου που ξεσηκώθηκε και εξοπλίστηκε για να τους κυνηγήσει. Να τους επιτεθεί με πρόσχημα την... άμυνα! Μιλάνε για τους Τσιγγάνους σα να μη μιλάνε για ανθρώπους, αλλά για ακρίδες που θα πέσουν στα χωράφια τους και θα τους χαλάσουν τη σοδειά. Ελληνες της ίδιας νοοτροπίας φέρονται το ίδιο και στις άλλες μειονότητες. Αλβανούς, μαύρους κ.ά. Οι ρατσιστές. Αυτοί που πιστεύουν ότι η φυλή τους είναι ανώτερη από τις άλλες φυλές.

Οι «μη φιλικοί»... «φίλοι» και το δούλεμα δίχως τέλος...


Στα «κάγκελα» εμφανίζεται να βγαίνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στην αυστριακή κυβέρνηση και τις κινήσεις της στο Προσφυγικό: Χαρακτηρίζει «μη φιλική ενέργεια» τη «διεθνή διάσκεψη», που διοργανώθηκε στη Βιέννη με χώρες των δυτικών Βαλκανίων, χωρίς να προσκληθεί η Ελλάδα, ανακαλεί για «διαβουλεύσεις» στην Αθήνα την πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, απορρίπτει αίτημα της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών για επίσκεψη στην Ελλάδα κ.ο.κ.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα μπαλκόνια της πόλης, όρια των ονείρων μας


Τα μπαλκόνια υψώνονται όσο υψώνονται οι πολυκατοικίες μας. Τα μπαλκόνια… μια εφεύρεση εκείνων που θέλησαν να απαλύνουν το αποπνικτικό αίσθημα εγκλωβισμού που γεννούν τα διαμερίσματα. Μια διαπραγμάτευση της ελευθερίας που, κάποτε, μας χάριζαν τα σπίτια μας. Μια διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ανάγκη να στεγαστούν οι πολλοί των πόλεων και στην ανθρώπινη ανάγκη να αναπνέουμε τις αναπνοές μας ολόκληρες. Σκέφτηκαν τότε, να βάλουν στα μικρά μας κουτάκια ένα χώρο, που να θυμίζει τις παλιές αυλές που αφήσαμε πίσω.

Πώς ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ (του Ν. Καραντηνού) και δέκα τραγούδια από την πάλη και τον αγώνα της Οργάνωσης


Στις 23 Φλεβάρη του 1943 πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες παρανομίας στην Αθήνα, πανελλαδική σύσκεψη οργανώσεων νεολαίας, με σκοπό την ίδρυση μιας ενιαίας οργάνωσης για την καθοδήγηση της εθνικοαπελευθερωτικής πάλης των νέων. Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Κεντρικής Επιτροπής του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Νέων (ΕΑΜΝ), ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ).

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Ραμόν Κάστρο

Ραούλ, Φιντέλ και Ραμόν Κάστρο

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Ραμόν Κάστρο, ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και του σημερινού προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Λίγα λόγια για -και με αφορμή- τον Παντελή Παντελίδη


Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης σόκαρε μια κοινωνία που δεν δυσκολεύεται να συγκινηθεί στο σαλόνι της, μπροστά στη θεά τηλεόραση· που αρέσκεται να την παραμυθιάζουν τα δηθεναριά και διαρκώς αναμερίζει, αναβάλει ή αναθέτει τις ευθύνες της· που το φιλότιμό της θίγεται από ρίμες τύπου «γκόμενα-κατεχόμενα»· που νομίζει ότι «είναι» ενώ ποτέ δεν ήταν·

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας δίπλα στο λαό, με τους εργάτες! - Πορεία 220 χιλιομέτρων, από την Πάτρα ως το Σύνταγμα, για την ανεργία (VIDEO)


Καμπάνια για την ανεργία και τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, την κάλυψη κενών θέσεων στο Δήμο Πάτρας κ.ά., κλιμακώνει ο Δήμος Πάτρας, δρομολογώντας σειρά αγώνων και πρωτοβουλιών, από την ενημέρωση των ανέργων και τις συνελεύσεις στις γειτονιές, μέχρι την κινητοποίηση με πορεία από την Πάτρα ως το Σύνταγμα στην Αθήνα για το θέμα της ανεργίας, ο Δήμος Πάτρας καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τα 75χρονα του ΕΑΜ απεικονίζοντας σε γραμματόσημα πέντε αγωνιστές του, με τέσσερις από αυτούς εν ζωή


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, απεικονίζοντας σε γραμματόσημα πέντε αγωνιστές του ΕΑΜ, με τέσσερις από αυτούς εν ζωή.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μήτσος Παπαρήγας, Ηγέτης-μάρτυρας της εργατιάς


Στις 20 Φλεβάρη του 1949, δολοφονείται άνανδρα στα υπόγεια της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΚΚΕ, Μήτσος Παπαρήγας. Η δολοφονία γίνεται παραμονές της δίκης του και παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «αυτοκτονία», για να φανεί ότι δήθεν «δεν είχε την τόλμη» να αντιμετωπίσει το στρατοδικείο· με σκοπό να κλονιστεί το αγωνιστικό φρόνημα χιλιάδων αγωνιστών που γέμιζαν τις φυλακές και τα ξερονήσια και να σπιλώσει την προσωπικότητα του κομμουνιστή ηγέτη.

Ζούμε χωρίς να υπάρχουμε


Από τη στιγμή που δεν κοιτάξαμε κατά πρόσωπο την καθημερινότητά μας, ζούμε μια παρακμή την οποία προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε με αυτοσχεδιαστικά τεχνάσματα. Η αγυρτεία των νεοφιλελεύθερων κύκλων προσώρας κερδίζει. Πρόκειται, φυσικά, για παράνοια που καλλιεργήθηκε στην Ευρώπη και τώρα χτυπά και την πόρτα μας.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Είστε κατάπτυστοι!


Η φωτογραφία είναι από τον Αη Στράτη. Από αριστερά, ο Γιάννης Ρίτσος, η αδελφή του, η Κατίνα Δ. Φωτιάδη και ο Δημήτρης Φωτιάδης. Οι εικονιζόμενοι δεν βρέθηκαν εκεί για τουρισμό· είναι –όπως χιλιάδες άλλοι, την ίδια εποχή- εξόριστοι. Τους εκτόπισε το κράτος των νικητών του εμφυλίου. Χρονολογία: 1950-1951. Τα χρόνια της επιστροφής στην «κανονικότητα», «της επιστροφής στην κανονική ζωή», σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

"NON OMNIS MORIAR": Και στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών (VIDEO)


Με αφορμή τον ένα χρόνο ολοκλήρωσης του ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar» σε σκηνοθεσία της Θεοδοσίας Γραμματικού και παραγωγή από την κινηματογραφική κολεκτίβα Lokomotiva, και  σε μια περίοδο που το κίνημα προσπαθεί να ξαναβρεί τα βήματα του, πήραμε την απόφαση να φιλοξενηθεί στο χώρο του διαδικτύου.

Η ΠΕΑΕΑ Βύρωνα καλεί ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ


Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ε.Α. & Δ.Σ.E. Παράρτημα Βύρωνα σας καλεί ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό

"Η Κουβανική Επανάσταση: Ζωντανή και Επίκαιρη", εκδήλωση στις 28 Φλεβάρη


ΕΕΔΥΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 6 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


Η Ελληνική  Επιτροπή για τη  Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει  την αποτρόπαια, εν ψυχρώ δολοφονία έξι παιδιών το τελευταίο 24ωρο, στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακά Εδάφη.

Τα Τρακτέρ της Οργής και ο Διάλογος Απάτη !!!

Είναι εύλογο να έχει θορυβήσει πάρα πολύ η μαζική παρουσία των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος όλους εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ότι …έχουν ξοφλήσει με την αγωνιστική διάθεση των αγροτών !!! Είναι εύλογο να έχει θορυβήσει πάρα πολύ η μαζική συμμετοχή των εργατών στην απεργία , στις 4 του Φλεβάρη αλλά και στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!!!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Βόλι στο στόχο, όχι τουφεκιές στο βρόντο


Δεν είναι δύσκολο μια ομάδα αγαναχτισμένων ανθρώπων να σπάσει τα τζάμια κάποιου υπουργείου ή να καταστρέψει ένα όχημα της αστυνομίας. Όμως, αυτό, δεν είναι δα και καμιά επαναστατική πράξη. Αν εξαιρέσουμε αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι την ξέχειλη οργή των αγροτών, υποκινούν τέτοια επεισόδια (με συγκεκριμένους σκοπούς, που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα της αγροτιάς), αυτά δεν βοηθούν τον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Θεματικό Αφιέρωμα: ΠΟΛΕΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΜΟΣ, από την Κινημ. Λέσχη Καισαριανής “ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ” – Πρόγραμμα προβολών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 Θεματικό Αφιέρωμα: ΠΟΛΕΜΟΣ & ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη Τύπου / Διάλεξη: «Παρέμβαση, πετρέλαιο, λεηλασία στα εδάφη της Βενεζουέλας: Η κατάσταση στη Γουαϊάνα Εσεκίμπα (Guyana Esequiba)»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου / Διάλεξη: «Παρέμβαση, πετρέλαιο, λεηλασία στα εδάφη της Βενεζουέλας: Η κατάσταση στη Γουαϊάνα Εσεκίμπα (Guyana Esequiba)»

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σύντροφοι που μας περιμένατε εδώ και 67 χρόνια, ήρθαμε για να σας αποχαιρετίσουμε με τον τρόπο που σας αξίζει. Δεν σας ξεχάσαμε


Με τη μαζική συμμετοχή αγωνιστών και απογόνων της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ, μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και την υπόλοιπη χώρα πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα η εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προς τιμήν των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με κάθε μέσο ταξίδεψαν χτες χιλιάδες αγρότες και στο Σύνταγμα βροντοφώναξαν: "ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ"! • «Στο πόδι» οι εργατοϋπάλληλοι της Αττικής, νέα συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια


Από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με κάθε μέσο ταξίδεψαν χτες χιλιάδες αγρότες, για να διαδηλώσουν το απόγευμα στην Αθήνα. Δεν τους πτόησαν τα εμπόδια που προσπάθησαν να τους βάλουν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής, έκλεισαν τ' αυτιά τους στη συκοφαντία και τις βρομιές που εκτόξευσαν σε βάρος της πανελλαδικής κινητοποίησης η κυβέρνηση, άλλα κόμματα και δυνάμεις μέσα σε ορισμένα μπλόκα, δεν τους εμπόδισε ούτε η βροχή που έπεφτε από μια ώρα και μετά στην Αθήνα.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γιάννης Καλαϊτζής δεν θα ξανασκιτσάρει


Μεγάλωσα στο καφενείο του πατέρα μου στην Κοκκινιά. Πάνω στα τραπέζια κυκλοφορούσαν δύο-τρεις εφημερίδες. Γελοιογραφικά σκίτσα κάνω από μωρό. Ήμουν παρατηρητικό και κακό και το ‘δειχνα. Το περιβάλλον μου ένοιωσε την απειλή. Χάριν εξευμενισμού μου διέθεσε μια αποδοχή διαρκείας. Το να επιδοθώ στην πολιτική σάτιρα ήταν αυτονόητο. Ήμασταν αριστεροί, το κράτος μας έκανε και ρατσιστές.

ΕΡΓΑΤΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια


Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε». (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το spot του ΠΑΜΕ).

Λαέ της Αθήνας!


ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ανεργοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών

Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά - Συγκέντρωση σήμερα στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος


«Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά. Καλούμε τους εργαζόμενους της Αττικής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν σωματεία της Αττικής, που διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες, σήμερα Παρασκευή 12 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., στην  πλατεία Κάνιγγος.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΓΣΕΕ-TOURS: Ταξίδια μακριά (…από τους εργαζόμενους)


Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να οργανώσει το επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της οργάνωσης (Μάρτης 2016) στη Ρόδο. Και το ερώτημα είναι γιατί στη Ρόδο και όχι στο Καστελόριζο… ή ας πούμε στη Γαύδο; Οι προορισμοί αυτοί δεν παρέχουν τις ανέσεις που είναι μαθημένοι οι καρεκλοκένταυροι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού… 

Η Τιτίκα ζει


Να περνάς την εφηβεία σου μέσα από φωτιά και σίδερο σε αμέτρητες μάχες με τον καταχτητή και να επιζείς· να φτάνεις την πατρίδα σου κοντά να κόψει καρπούς από το δέντρο της λευτεριάς και το κλωνάρι να γλιστράει μέσα απ’ τα χέρια σου· να «μετράς» τα επόμενα βήματά σου στην ανώμαλη κατάσταση που κάποιοι δημιούργησαν μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας και να διαβάζεις… τη νεκρολογία σου στο περιοδικό των νεολαίων συναγωνιστών σου!

«Ποιείν» και «Ατέχνως» σας προσκαλούν σε μια βραδιά για τον Κώστα Βάρναλη


Το περιοδικό «Ατέχνως» (www.atexnos.gr)  και η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης, «Ποιείν» (www.poiein.gr) Σας προσκαλούν σε  μια βραδιά για τον Κώστα Βάρναλη,  στις  14 Φεβρουαρίου (ανήμερα της γέννησης του Ποιητή), στο Polis Art Cafe, Aίθριο Αρσακείου, στις 19.00.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κανείς να μη λείψει το Σάββατο από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα καλούν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, σε κοινό βηματισμό με τους αγρότες που θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα
Α

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες, που εκείνη τη μέρα θα βρίσκονται για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εμετικό παραλήρημα ΓΓ: «Θα έρθουν (οι αγρότες) με τα τανκς στην Αθήνα, για να κάνουν τι;»


Στο βιογραφικό του προβάλλει την αντιστασιακή του δράση («…συμμετείχα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και γι αυτό εξορίστηκα σε ηλικία 19 χρονών στην Γυάρο.»)  και τάζει αγωνιστικά καθρεφτάκια («δικαίωση των αγώνων του λαού μας») και αριστερές χάντρες («με πάθος και πίστη στα ιδανικά της ανανεωτικής αριστεράς») σε όσους τον πίστεψαν. Είναι Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και αυτοπροσδιορίζεται «αριστερός» όπως και η κυβέρνησή του.

Σε πλατιά σύσκεψη για κλιμάκωση της πάλης με αιχμή το Aσφαλιστικό καλούν την Πέμπτη η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και άλλες 7 Ομοσπονδίες


Οι διοικήσεις οκτώ Ομοσπονδιών εργαζομένων και συνταξιούχων, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των μισθωτών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, της νεολαίας, των γυναικών και των αγροτών, καθώς και στις Λαϊκές Επιτροπές και στους άνεργους, να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη με θέμα:

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου “Φρανσίσκο ντε Μιράντα” της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας


Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα Εγκαίνια του Πολιτιστικού Χώρου Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, με την έκθεση ζωγραφικής “Αμύντορες Λαοφόροι: Το εικονοστάσι του αντιαποικιοκρατικού αγώνα”, των Ελλήνων καλλιτεχνών Γιάννη Γίγα και Π. Κούβαρη και την έκδοση του Περιοδικού “Chavez Vive”.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Κατηγορηθείς επί κομμουνισμώ… εξηκολούθει να διατηρή τας ανατρεπτικάς του ιδέας δι’ ας εξετοπίσθη…»

  
Η ομιλία του Νίκου Πουρναρά, εκ μέρους του ηλεκτρονικού περιοδικού ΑΤΕΧΝΩΣ, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή δάσκαλο και λογοτέχνη Κώστα Πουρναρά (Μπόση), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 στην Ανέζα Άρτας (δείτε αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Η «Αυγή» φτιάχνει κλίμα καταστολής;


Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις σελίδες της «Αυγής», προκαλούν και απειλούν ανοιχτά με καταστολή τους αγωνιζόμενους αγρότες. Επικεντρώνουν μάλιστα τις απειλές τους στη μικρομεσαία αγροτιά, που δίνει μάχη επιβίωσης, προειδοποιώντας ότι αν δεν αποσυρθεί από τα μπλόκα και δεν κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, εξαντλούνται τα περιθώρια να υπάρξει «δημοκρατική διέξοδος».

ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κοινό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας


Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτήν ή άλλες μάχες, να παραβρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον κορυφαίο ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ΔΣΕ.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο τού πώς να θάβεις μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση


Πού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του το ειδησεογραφικό δελτίο του ο ΣΚΑΪ σχετικά με τη χτεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση; Μα, φυσικά, στα επεισόδια που «στήθηκαν» από κουκουλοφόρους και Αστυνομία στο Σύνταγμα.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας


«Δεν είναι ταινία, είναι η ζωή σου» τιτλοφορείται το νέο σποτ του ΠΑΜΕ, που κυκλοφόρησε ενόψει της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη και καλεί τη νεολαία και τους ανέργους σε ξεσηκωμό.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. (προσυγκέντρωση 10.00 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος)

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές

Εμείς είμαστε που με τον αγώνα μας κατακτήσαμε το 7ωρο, το 5ήμερο, την σύνταξη στα 58, το χειμερινό βοήθημα και μια σειρά άλλα δικαιώματα. Οι κατακτήσεις αυτές όμως δεν είναι μόνιμες σε αυτό το σύστημα.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Τη λέγαν Ρόζα και την τρέμαν οι φασίστες


Η Ρόζα Γκεορκίεβνα Σανίνα γεννήθηκε στις 3 Απρίλη του 1924, σε μια φτωχή αγροτική περιοχή, την εποχή που η νεαρή εργατική σοβιετική εξουσία έχτιζε τις βάσεις του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο. Το όνομα Ρόζα της το έδωσαν οι γονείς της προς τιμή της μεγάλης επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ. Στα δεκατέσσερά της ήταν ήδη μέλος της Πανενωσιακής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας, της Κομσομόλ. Ήταν όμορφη, με καστανόξανθα μαλλιά και γαλανά μάτια και αγαπούσε τη μόρφωση και τις χαρές της ζωής.