Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ό,τι πεις εσύ αφεντικό (Με αφορμή την «παράσταση Σάββα Ξηρού»)


Για κάποιους ελευθερία της έκφρασης  είναι να μπορούν να σταθούν στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και να φωνάξουν «Τσίπρα, άντε γ…!». Για άλλους να επιλέγουν από ποιο κανάλι μεγαλοεργολάβου, βιομήχανου ή εφοπλιστή, θα ενημερωθούν. Άλλοι θεωρούν ελευθερία να επιλέγουν από ποια αλυσίδα σουπερμάρκετ θα ψωνίσουν, ή από ποιο βενζινάδικο θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για κάποιους άλλους η ελευθερία της έκφρασης αναδείχνεται όταν παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΑΡΤΑ: Ο αγωνιστικός παλμός των αγροτών, χτυπάει στο Μπλόκο της Γέφυρας!


Στα ΜΠΛΟΚΑ-στα ΜΠΛΟΚΑ της Αγροτιάς
Να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς.

Ο αγώνας των αγροτών δυναμώνει μέρα με τη μέρα και το «κύμα» συμπαράστασης των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων φουντώνει. Σε όλη την Ελλάδα ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!! Η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στηρίζουν ΟΛΑ τα κόμματα που ψήφισαν το 3 μνημόνιο και που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, εξαθλιώνει εργατική τάξη, μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίας, συνταξιούχους…

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Στις 4 Φλεβάρη όλοι στη γενική απεργία! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!


Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κάλεσμα της Πρεσβείας της Κούβας για την εκδήλωση για την 163η επέτειο της γέννησης του José Martí, την Κυριακή 31/1


Εκδήλωση για την 163η επέτειο της γέννησης του José Martí
Αγαπητοί φίλοι,
Στις 28 Ιανουαρίου εορτάζεται η 163η επέτειος της γέννησης του Jose Marti, Εθνικού Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας. Με την ευκαιρία αυτής της τόσο σημαντικής ημερομηνίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Αλκμάνος, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στις 12.00.

Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ και στη συγκέντρωση 10.30 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου


Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι

7 συμπεριφορές των Ευρωπαίων σε πρόσφυγες που θα ζήλευαν οι ναζί


Με αφορμή την απόφαση της Δανίας και της Γερμανίας να κατάσχουν προσωπικά αντικείμενα και χρήματα προσφύγων ο Independent παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη εξανδραποδίζει τους πρόσφυγες. Αυτό που παραλείπει να συμπληρώσει η βρετανική εφημερίδα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές χρησιμοποιούνταν από τους ναζί εναντίον των Εβραίων, των κομμουνιστών, των τσιγγάνων κ.τ.λ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Ανέζα Άρτας η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Κώστα Πουρναρά (Μπόση) (28 ΦΩΤΟ + 1 VIDEO)


Με μαζική συμμετοχή και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 στην Ανέζα Άρτας η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον κομμουνιστή δάσκαλο και λογοτέχνη Κώστα Πουρναρά (Μπόση), που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας, ο Σύλλογος Γυναικών Αμβρακικού και το ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΤΕΧΝΩΣ.

Ολοκληρώθηκε το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ) • Η εισήγηση • Οι χαιρετισμοί των καλεσμένων (10 VIDEO) • Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων


«Από το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας σηκώνουμε το γάντι που πετά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που εισάγει στη Βουλή για την Κοινωνική Ασφάλιση και απαντάμε με αγώνα» τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων διαβάζοντας την εισήγηση της απερχομένης διοίκησης στην έναρξη των εργασιών του 24ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Στρατευμένος στο πλευρό των αδικημένων και καταπιεσμένων

Σχέδιο: Μπάμπης Ζαφειράτος
29. XI.2015 (Μολύβι, 29 χ 21 εκ.)
«Ήταν ο δάσκαλος που δεν περιορίστηκε στα στενά δημοσιοϋπαλληλικά καθήκοντα αλλά έσκυψε με συμπόνια στον πάσχοντα άνθρωπο. Βοήθησε τον αδύνατο, πάλεψε για το δίκιο του αδικημένου και συμπαραστάθηκε στον ταπεινό και καταφρονεμένο. (…) Ακόμα και σήμερα τον θυμούνται με συγκίνηση στα χωριά που δούλεψε. Θυμούνται το δάσκαλο με το πλατύ χαμόγελο και τη μεγάλη καρδιά που περίμενε να πληρωθεί για να μοιράσει το μισθό του σε φτωχούς και ανήμπορους ενώ αυτός ζούσε ασκητικά…».
Ο Κώστας Πουρναράς (Μπόσης) αντιτάχτηκε στην «κανονικότητα» της εποχής του που ήθελε τον δάσκαλο κρίκο της αλυσίδας που κρατούσε δεμένο το λαό, στο σκοτάδι, γιατί έτσι βόλευε τα συμφέροντα αυτών που λυμαίνονταν τον ιδρώτα του και όριζαν τις τύχες του.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η αλήθεια για το Ασφαλιστικό και τα ψέματα της κυβέρνησης


H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει έναν καταιγισμό ψεμάτων και παραπληροφόρησης για να καλύψει το νέο έγκλημά της σε βάρος του λαού, με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιστρατεύει όλη την άθλια επιχειρηματολογία των προκατόχων της στην αστική διακυβέρνηση, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οργάνων της ΕΕ και του ΔΝΤ, διανθίζοντάς την και με νέα ψέματα.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η ήρεμη φωνή της αγροτιάς αποστομώνει την «ξύλινη γλώσσα» των συνήθων προβοκατόρων…


Με λόγο και επιχειρήματα που πηγάζουν από την ανάγκη της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς να οργανωθεί και να παλέψει και εκφράζουν τα δίκαια  αιτήματά της  κόντρα στα οξυμένα και αβάσταχτα πια προβλήματα (με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό),  και τις αιτίες που τα γεννούν, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έδωσε αποστομωτική  απάντηση στους πολιτικάντηδες που με ξύλινη γλώσσα και προβοκατόρικα τολμούν να μιλούν για αγρότες «επιδοτούμενους» που… «παίζουν πρέφα στα καφενεία».

24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ομοσπονδίας Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας: ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ


Σε συνθήκες γενικευμένης επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, αλλά με όπλο τη πλούσια πείρα των αγώνων, σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, στις 22-23-24 Γενάρη 2016 πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου το 24ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

«Αριστερός» ή αγωνιστής; (Αυτό είναι το ερώτημα)


Ζούμε σε μια παράξενη εποχή, όπου πολλά γύρω μας αλλάζουν με ασύλληπτες για το νου ταχύτητες και πολλά  διαστρεβλώνονται. Η εκμετάλλευση μόνο δεν αλλάζει  και δεν σταματάει η πάλη ενάντια σ’ αυτή.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Να το θάψουμε!


Τον ενταφιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου αναπαρέστησαν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στην κινητοποίηση που οργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Γενάρη το απόγευμα.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μηχανοκίνητη πορεία για το Ασφαλιστικό από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (VIDEO - ΦΩΤΟ) - Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 15 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας

Μηχανοκίνητη πορεία σε γειτονιές της Αθήνας οργάνωσε χτες το απόγευμα το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με τα Σωματεία Ηλεκτροτεχνιτών, Εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου και των Εργαζομένων στα έργα κατασκευής του Μετρό.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ταξικά Συνδικάτα Θεσσαλονίκης: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ την Παρασκευή 15 Γενάρη - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεματικό Αφιέρωμα: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής "Σκοπευτήριο"



Το Λιμάνι της Χάβρης είναι ένα γλυκόπικρο ενήλικο παραμύθι δια χειρός Άκι Καουρισμάκι, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, εξασφαλίζοντας το βραβείο της FIPRESCI, αλλά και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή.