Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οικοδόμος στη ζώνη του λυκόφωτος


Το επάγγελμα του οικοδόμου δίνει απεγνωσμένα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η ανεργία τσακίζει παραπάνω από το 90% των εργαζόμενων του κατασκευαστικού κλάδου. Όσων, δηλαδή, δεν εγκατέλειψαν απελπισμένοι τα αστικά κέντρα για να βρουν καταφύγιο στα χωριά τους ή για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τα λίγα μεροκάματα κάθε χρόνο κι αυτά συνήθως «μαύρα» και χωρίς ασφάλιση, γίνονται δυσεύρετα. Η απόγνωση έχει χτυπήσει από καιρό την πόρτα του οικοδόμου.

Οι φαβέλες της Μυκόνου! Εικόνες-σοκ: Μέσα σε κοντέινερ στοιβάζουν τους εκατοντάδες Ελληνες εργαζόμενους σε beach bars δεκάδες επιχειρήσεις στο "Νησί των Ανέμων"!!


Την ώρα που o ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της τουριστικής χρονιάς, διαφημίζει ότι επί των ημερών του είχαμε ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας και χιλιάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα φτάνουν στα μάτια μας από την ξέφρενη διασκέδαση στη Μύκονο και στα άλλα ελληνικά νησιά, αποκαλύπτεται η τραγική πραγματικότητα για τους Ελληνες εργαζόμενους στα κοσμικά μαγαζιά με τους γνωστούς τζίρους εκατ. ευρώ.

Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης: Όλες οι γενιές στο στόχαστρο


Οι νέες ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκονται προ των πυλών. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι πρώτοι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι χιλιάδες συνταξιούχοι, που θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κι άλλο, όπως καθαρά έχει αφήσει να διαφανεί η κυβέρνηση.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Για τον «ριζοσπαστικούλη ΣΥΡΙΖΑ» και… τους σπαστικούληδες απολογητές του οπορτουνισμού («Πληρωμένη» απάντηση)

Ποιος και γιατί «βροντάει» ανοιχτές πόρτες;

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε πως το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα περνά μια δύσκολη περίοδο, όπου πολλά κόμματα είτε εγκατέλειψαν αρχές και σύμβολα, είτε παραιτήθηκαν από τις θεμελιακές αρχές.

Όταν 100+ χρόνια «φοράς» τα ίδια αστικά ταξικά γυαλιά δεν μπορείς παρά να ΕΣΤΙΑζεις στην παραμόρφωση της ιστορίας και της πραγματικότητας…

Όταν η «ΕΣΤΙΑ» μάς ενημερώνει!

Η κα Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου (Α.Σ.) στη χτεσινή «ΕΣΤΙΑ» ανέλαβε να μας ενημερώσει με άρθρο της για το ότι η ΕΣΣΔ και τα σοσιαλιστικά κράτη της Ευρώπης δεν υπάρχουν πια, ότι η Κίνα ακολουθεί το δρόμο του καπιταλισμού, ότι απέμεινε μόνο το καθεστώς της Β. Κορέας κ.λπ. Αφορμή για όλα αυτά η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων κ.λπ.

Την άμεση άρση του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ ζήτησε ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, μιλώντας στην 70ή ΓΣ του ΟΗΕ


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, μιλώντας στην 70ή ΓΣ του ΟΗΕ, απαίτησε την άρση του αμερικανικού οικονομικού αποκλεισμού που πλήττει τη χώρα του εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Γεμιστά και μαρμελάδες...

Στο ίδιο έργο θεατές επί δεκαετίες, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου κατανοούν ότι ο καυγάς και οι δήθεν κοντρίτσες στα τηλεοπτικά πάνελ, δεν αφορούν τα βάσανα και τα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα είναι ο αγωγιάτης σε ένα αγώγι, φορτωμένο με αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, που δεν θα ξεφύγει από τις ράγες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, τις συνθήκες της ΕΕ και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν μαζί, πιστοί στο κοινό ευρωπαϊκό τους σπίτι.

Μεγάλη έκθεση για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ, στο 41ο Φεστιβάλ KNE - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Mεγάλες και ιδιαίτερα φροντισμένες πολιτικές εκθέσεις, στις οποίες γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις και δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν και να συζητήσουν πάνω σε πλευρές της ιστορίας και της ιδεολογίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει καθιερωθεί να φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ KNE - «ΟΔΗΓΗΤΗ».

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλος: Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας για τις εξελίξεις του αγώνα των χαλυβουργών


Στις εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδας στο Βόλο, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας (την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών»)


Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Απαράδεκτη μεθόδευση: Με τις ψήφους των απογόνων των συνεργατών των ναζί η Ρένα Δούρου ετοιμάζεται να γιορτάσει μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας… «αποκαθαρμένη» από ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΚΚΕ!!!


Μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, αποφορτισμένη από την προσφορά του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, ετοιμάζεται να πλασάρει η Περιφέρεια Αττικής, με δράσεις στις οποίες κατέληξε απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εκδήλωση – Συζήτηση: «Η Κουβανική Επανάσταση δεν εξαγοράζεται!» - Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη


Το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης προσθέτει μαχητικά και το δικό του «παρών» στον αγώνα κατά του αποκλεισμού, στο πλάι του κουβανικού λαού που εμμένει στη σοσιαλιστική του πορεία.. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συναγωνιστών και φίλων της Κούβας στην εκδήλωση δυναμώνει την αλληλεγγύη μας και κάνει την Κούβα πιο δυνατή!

Για τους διάφορους «καλοθελητές» που «προβληματίζονται» τάχα «γιατί δεν ανεβαίνει» το ΚΚΕ


Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, ξανάρχισαν από διάφορα ΜΜΕ και άλλους καλοθελητές οι «προβληματισμοί» του τύπου «γιατί δεν ανεβαίνει εκλογικά το ΚΚΕ», «γιατί δεν εισπράττει τη δυσαρέσκεια, τη διαμαρτυρία, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μνημονιακός» κ.λπ.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Βασίλης Λεβέντης: Χαβαλές; Όχι πια...

Γραφικός ή «λαγός»;

Ο Λεβέντης παρουσιάστηκε σαν η «έκπληξη των εκλογών», αν και έχει βουίξει ο τόπος ότι πριμοδοτήθηκε από πολλά και διαφορετικά τμήματα του αστικού κατεστημένου και μηχανισμούς, ακόμα και με κατεύθυνση για ψήφο σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σιγά μην τα παρατήσω


Τα εκλογικά αποτελέσματα αφήνουν γεύση πικρή. Τα τελευταία χρόνια συνέβηκαν γεγονότα και καταστάσεις που κανείς «μέσος» άνθρωπος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να συμβούν και ακόμα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Τίποτα βέβαια δεν έγινε-γίνεται τυχαία, όλα εξηγούνται και αναλύονται, όλα έχουν αιτία, αρχή, διάρκεια και φυσικά τέλος (όταν αποφασίσει ο λαός να το δώσει).

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τράτζικ…


Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι απλά ένα κακό αποτέλεσμα για το λαό. Πρόκειται για την επισφράγιση μιας «αυτοκτονικής» πορείας που μεθοδεύτηκε με την –στα ουσιώδη- συνεργασία ή ανοχή όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και με την «διακριτική», αυτή τη φορά, εποπτεία των Βρυξελλών (βλ. Μέρκελ: «Οι εκλογές αυτές αποτελούν μέρος της λύσης και όχι της κρίσης»).

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό που συνέβη με τα διόδια σήμερα, καταδεικνύει τι σημαίνει να έχεις στην κατοχή σου τα «κλειδιά» της οικονομίας… (2 VIDEO)


Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν σε δηλώσεις του έξω από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε αποκάλυψε ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου, τα χαράτσια των διοδίων συνέχιζαν και σήμερα το πρωί να εισπράττονται από τους ετεροδημότες που ταξίδευαν για να ψηφίσουν.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας «τρολάρει» τους άθλιους συκοφάντες: Δείτε... το «ρόλεξ» μου, κάνει δέκα ευρώ! (VIDEO)


Από το «κότερο» του Χαρίλαου, στο «ρόλεξ» του Κουτσούμπα, στερούνται φαντασίας οι εγκέφαλοι των άθλιων τρωκτικών. Ας δοθεί στην κάλπη η απάντηση που τους αξίζει…

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί είπε την αλήθεια ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση εντός της εξουσίας του κεφαλαίου


Ήδη από το 2012, όταν στο πλαίσιο των εντεινόμενων διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση έβγαινε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μιας «κυβέρνησης της αριστεράς». Το ΚΚΕ εξηγούσε ότι κάθε κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ανεξάρτητα από προθέσεις, θα είναι όργανο της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να μεταλλαχθεί στο αντίθετό της, δηλαδή σε μια κυβέρνηση - όργανο των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εργάτες δεν μπορεί να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά


Παραμονές των εκλογών και με αφορμή το κάλεσμα που διακινούν στους κλάδους τους συνδικάτα της Βιομηχανίας από την Αττική, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Ακη Αντωνίου, αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, πρόεδρο του Παραρτήματος του Πειραιά, την Φωτεινή Λυκουρέση, αντιπρόεδρο της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και τον Γιάννη Σχοινά, γραμματέα του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Μάνος Λοΐζος, «ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να τον σβήσει απ’ τη ζωή μας»


Κάθε που ’ρχεται Σεπτέμβρης ακόμα ένας χρόνος προστίθεται στη μεριά της απουσίας του. Έφυγε νωρίς. Έζησε μόλις 45 χρόνια, χωρίς να προλάβει να δώσει όλα όσα ήθελε και είχε.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Οπορτουνιστική ...κοπτοραπτική: Απατεώνες και ρεζίληδες!


Οταν ψάχνεις να βρεις το κύρος που δεν έχεις με «δάνεια» από τη δράση αγωνιστικών λαϊκών δυνάμεων, πέρα από το ότι γίνεσαι ρεζίλι, επιβεβαιώνεις ότι ο οπορτουνισμός έχει ως βασικό του γνώρισμα την απατεωνιά.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! (SPOT) - Το διαδικτυακό προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ


Το διαδικτυακό προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ κυκλοφόρησε σήμερα. Θυμίζοντας τα πεπραγμένα των κομμάτων της προηγούμενης Βουλής, επισημαίνει ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! 

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 16 Σεπτέμβρη - Οι προσυγκεντρώσεις


Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη και ώρα 8:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτά που λέτε δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ»!


Αυτό το επιχείρημα ακούγεται ορισμένες φορές όταν γίνεται αναλυτική παρουσίαση της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Καθωσπρέπει σκέψεις


Το θράσος του Τσίπρα είναι απύθμενο. Τώρα επιθυμεί να μας χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινο δόλωμα για να τσιμπήσει το κεφάλαιο και να αρχίσει τις επενδύσεις. Πιστεύει ότι είμαστε φτηνοί και πρέπει από δω και στο εξής, επιτέλους, να κατανοήσουμε τη φτήνια μας, αν θέλουμε στοιχειωδώς να επιβιώσουμε.

Παντελής Θαλασσινός: «Αριστερά χωρίς σφυροδρέπανο; Σύμμαχοι με ευρωφασίστες; Αριστερά που ψηφίζει μνημόνια, καταδικάζοντας το Λαό σε αιώνια λιτότητα και αυτοκτονία; Αυτή είναι αριστερά; Ευχαριστώ δε θα πάρω...»


Αριστερά χωρίς σφυροδρέπανο; Σύμμαχοι με ευρωφασίστες; Αριστερά που ψηφίζει μνημόνια, καταδικάζοντας το Λαό σε αιώνια λιτότητα και αυτοκτονία; Αυτή είναι αριστερά; Ευχαριστώ δε θα πάρω... Οι αριστεροί είναι στο δρόμο και αγωνίζονται για το Λαό κι όχι στα ονόματα και στον κληρονομικό τους προορισμό ... «Ο παππούς μου στο βουνό, ή ο πατέρας μου στο Πολυτεχνείο». Μπούρδες!!

Περιοδεία «μαϊμού» της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος!! Αντικομμουνιστική χολή και μίσος για τα εργατικά δικαιώματα - Η εκλογική της αποδυνάμωση με ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η απάντηση που θα βουλώσει κυριολεκτικά το στόμα των χρυσαυγιτών

Ντεκόρ για αντικομμουνισμό

Το βράδυ της Τετάρτης, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε μια αναιμική προεκλογική συγκέντρωση στο Πέραμα, μέσα στα γραφεία της, στην οποία δεν συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα. Την επομένη, πρωί πρωί, για να διασκεδάσουν προφανώς τις εντυπώσεις, οι χρυσαυγίτες ανάρτησαν στο site τους φωτογραφίες και βίντεο, με τον τίτλο «Η Χρυσή Αυγή στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος».

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννης Πρωτούλης: Ο «καβγάς» για το αντιλαϊκό πάπλωμα πριν την κάλπη, η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο «αριστερός» ΥΠΕΞ που… χόρευε (τους πρόσφυγες στο νατοϊκό ταψί) και ο αν. υπουργός που… καθόταν «ήσυχος» (μπροστά στην πρόταση της «πρώτη φορά αριστερά» για νέα νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο)... (VIDEO)


Ο καβγάς και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο είναι ο καπνός για να κρυφτεί η στρατηγική και η προγραμματική ταύτισή τους για την επόμενη μέρα. Αυτό επεσήμανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», το βράδυ της Παρασκευής, 11 Σεπτέμβρη 2015. 

Εϊ γιάνκη... γκόου χόουμ!!! (VIDEO)


Δεν γνωρίζουμε που έλαβε χώρα το περιστατικό, ούτε τη συνέχειά του, πάντως οι… διαθέσεις της καμήλας  δεν χωρούν παρερμηνεία. Με τον «τρόπο» της δίνει στον αλαζόνα τσογλανίζοντα (και οπλισμένο σαν αστακό) «καουμπόι» ένα καλό μάθημα… διώχνοντάς τον μακριά από την πατρίδα της, εκεί… που ανήκει.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Βασ. Ραφαηλίδης: «Στην Κούβα νίκησε ο παθιασμένος έρωτας για τη ζωή»


Έζησε 66 χρόνια με πάθος και του άρεσε να προκαλεί τα πάθη μιας κοινωνίας (και των εκφραστών της) που κάποτε κατάφερνε με μεγαλύτερη ευκολία να κρύψει την υποκρισία και τη βρωμιά της.

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Γιατί ΚΚΕ; Γιατί πιστεύω ακόμα πως μπορώ να κάνω κάτι»

Γιατί ΚΚΕ; Ολοι πιστεύουν πως ζούμε σε μέρες αδιάφορες («τα παιδιά σήμερα είναι αλλού...»), πως οι αγώνες είναι άχρηστοι («σώπα μωρέ, αφού όλα έχουν αποφασιστεί!»), πως όλοι είναι το ίδιοι («τα ίδια σικάτα όλοι τους»)... Αυτό το σύννεφο φόβου και ασφυξίας («τι μας περιμένει...») και πάνω απ' όλα αυτή η πεποίθηση αδυναμίας («ποιος μπορεί να τα βάλει μαζί τους»). Και άλλες τόσες μικρές φράσεις που καθημερινά βρίσκονται στα χείλη του καθενός μας χωρίς να το καταλάβουμε. Μοιάζουν ακίνδυνες - όπως και η εποχή. Στην πραγματικότητα είναι αργό δηλητήριο. Μικρές, ανώδυνες, ανεπαίσθητες - και όμως τόσο αποτελεσματικές δηλητηριάσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις βουλευτικές εκλογές


1. Δικαίωμα να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές έχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μέχρι 31/12/1997), είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και δεν έχουν στερηθεί αυτό το δικαίωμα. Σημειώνεται ότι οι 18άρηδες, δηλαδή αυτοί που γεννήθηκαν από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997, είχαν αποκλειστεί από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, γιατί δεν είχαν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους, ωστόσο σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν κανονικά (όπως και στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη).

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

«Ξέρει» ο Γλέζος: «Ψήφο είτε στο ΚΚΕ, είτε στη Λαϊκή Ενότητα… για την εξουσία στο λαό»!!!


Όχι, δεν «το ’χασε» ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας και καλεί τους αριστερούς να ψηφίσουν ΚΚΕ. Θολώνει τα νερά, «στρέφοντάς» τα στον μύλο του συστήματος που όλα (και τον ίδιο τον Γλέζο) τ’ αλέθει , φτάνει  να ευνοούν την εξουσία του και να τη «βγάζει καθαρή» κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Θαν. Παφίλης για Χρυσή Αυγή: «Είναι τόσο κότες που ενώ πιστεύουν στον Χίτλερ, δεν το λένε… παριστάνουν τους εθνικιστές! Φασισταριά είναι, δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, υπηρέτες του συστήματος: 136 ερωτήσεις στη βουλή για τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου»! (VIDEO)


Ένας κα-ται-γι-στι-κός Θανάσης Παφίλης αποδομεί ψεύδη και αφαιρεί αυταπάτες για τον ρόλο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Ρίτα Ζορμπά-Ζιώβα: Οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα δεν είναι μονόδρομος! Εμπιστέψου τώρα το ΚΚΕ

«Ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια,
μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν». 
 (Μενέλαος Λουντέμης)

Τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, διεκδικούν πάλι την ψήφο σου, με ψεύτικες υποσχέσεις και κοροϊδίες. Θέλουν να σε ξεγελάσουν ακόμα μια φορά και να αποκτήσουν την κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να ολοκληρώσουν την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η παλινόρθωση του καπιταλισμού, εκτός από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού γκρεμίζει και κάθε στοιχείο που κάνει τον άνθρωπο «ανθρώπινο»


Δεν μπόρεσα να αποφύγω τον συνειρμό όταν είδα την τρικλοποδιά που έβαλε εκείνη η ανεκδιήγητη Ουγγαρέζα δημοσιογράφος σε πρόσφυγα που έτρεχε να περάσει τα σύνορα, έχοντας αγκαλιά το παιδί του, με αποτέλεσμα να πέσει με το παιδί στο έδαφος.

Δημήτρης Τζουμάκης: Δαγκωτό και με καμάρι, ψήφος γεμάτη λευτεριά, στο ΚΚΕ! (VIDEO)


Ο εξαιρετικός και αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης με λίγα λόγια, απλά και καθαρά, όπως των ανθρώπων της καθημερινής βιοπάλης, βγαλμένα από νου και καρδιά καλεί στην υπερψήφιση των κόκκινων ψηφοδελτίων του ΚΚΕ.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μίμης Βρονταμίτης, ο καπετάνιος που έσωζε ανθρώπινες ζωές στη Μακρόνησο και βοηθούσε τους εξόριστους φαντάρους με κίνδυνο της ζωής του


Το διήμερο 29 Φλεβάρη – 1 Μάρτη του 1948 γράφεται στη Μακρόνησο μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας που συναγωνίζεται στη φρίκη τις θηριωδίες των ναζί καταχτητών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ: Για τους μισθούς, για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την Υγεία του λαού, για την προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την προστασία των ανέργων, για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης, τους νέους και τις νέες στα προγράμματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την Παιδεία


Αρκετά πληρώσαμε - αρκετά ματώσαμε.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία, οργανώνουμε την πάλη μας.

Μπροσούρα με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις στην Ημερίδα του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση (pdf)


Τα υλικά της ημερίδας για την Κοινωνική Ασφάλιση, που οργάνωσε στις 23 Μάη, συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ σε μία έκδοση, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν από συνδικάτα και εργαζόμενους.

Χρ. Κατσώτης για… ΛΑΕουτσάκους (που ξύνονται στην γκλίτσα του ΚΚΕ): «Είναι 100% συστημικό κόμμα. Αριστερός ψάλτης σε κυβέρνηση αντιλαϊκή»! (VIDEO)


Ένας καταιγιστικός Χρήστος Κατσώτης μιλώντας χτες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» τόνισε πως επιβεβαιώθηκε το ΚΚΕ, που έλεγε ότι όποιο κόμμα ακολουθεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να υλοποιήσει μνημόνια.

Ανοιχτή επιστολή σε κάθε φίλο ριζοσπάστη και αριστερό αγωνιστή


Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Απευθύνομαι σε σένα, έναν συνειδητοποιημένο αριστερό αγωνιστή, όπως κι αν βρίσκεσαι, ανένταχτος ή ενταγμένος ή απογοητευμένος και αποστρατευμένος και στέκεσαι ακόμη προβληματισμένος και αναποφάσιστος, να σου πω πως σ' αυτές τις κρίσιμες - για το λαό και την πατρίδα μας - εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, πρέπει πολύ να προβληματιστείς για το πού θα οδηγήσεις και πού θα κατευθύνεις την ψήφο σου.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Μάγεψε ο παιχταράς: Όχι στις σταλινικές μεθόδους, ψηφίστε ΚΚΕ!!


Το τερμάτισε ο «πρώτος των πρώτων» ή έχει κι άλλο;! Ο Αλέξης Μητρόπουλος καταγγέλλει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκοψε από τις λίστες με… «σταλινικές μεθόδους» και ταυτόχρονα καλεί τους ψηφοφόρους του να… ψηφίσουν ΚΚΕ!! Δεν «παίζονται» με τίποτα οι σύγχρονοι -αριστεροί- μαυρογυαλούροι!!

Τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ― Οι ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ υποψήφιοι βουλευτές ― Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δοκιμασμένοι αγωνιστές, στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού


Τους ακατάλυτους δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους ανθρώπους της Επιστήμης, της Τέχνης και του Πολιτισμού, τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού και της νεολαίας της χώρας μας, έρχονται να αναδείξουν και τα ψηφοδέλτια του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα για την εκλογική μάχη της 20ής Σεπτέμβρη, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Να λάβουν αυτό που τους αξίζει


Η νταλίκα στην άκρη του αυτοκινητόδρομου έξω από τη Βιέννη με τους εβδομήντα πέντε νεκρούς από ασφυξία πρόσφυγες είναι το σήμα κατατεθέν της Ευρώπης. Πού πήγε η φράση που άκουγα, παιδί στην Καισαριανή, όταν εμφανιζόταν ένας ξένος: «Καλώς τη χαρά μου!».

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλίας Σιώρας: Τα άλλα κόμματα «διαφωνούν στο χρώμα των δωματίων και στα πόμολα»! Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί στις 21 Σεπτέμβρη αρχίζει ένας «μολυβένιος χειμώνας» (VIDEO)



«Ζητάμε ψήφο στήριξης για το ΚΚΕ, και για τη συγκέντρωση δυνάμεων για το στρατηγικό μας στόχος αλλά και γιατί στις 21 Σεπτέμβρη αρχίζει ένας μολυβένιος χειμώνας και θέλουμε αντίσταση με κίνημα, και χωρίς δυνατό ΚΚΕ κίνημα δεν υπάρχει». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 το απόγευμα της Πέμπτης.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Βίτσι 2015: Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή αγκαζέ (κυριολεκτικά) «ενάντια στους ξενοκίνητους εαμοβουλγάρους»


Σύμφωνα με τη δήλωση του Παππά στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου: “η Χρυσή Αυγή, από ένα άγριο πουλάρι που ήταν, έχει γίνει πλέον ένα καθαρόαιμο άλογο”. Με τη δήλωση αυτή, ο Παππάς προσπαθεί να περιγράψει εύσχημα το “σοβάρεμα” της Χρυσής Αυγής. Και δεν έχει άδικο.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Θλιβερό κατάλοιπο μιας κάποτε αριστερής υπόστασης


Ο Γιάννης Θεωνάς, μέχρι πρότινος Διοικητής του ΙΚΑ (αλήθεια με ποια προσόντα διορίστηκε σε αυτή τη θέση, αν όχι με την… παλαιοκομματική  «λογική» που θέλει τους αποτυχημένους πολιτικάντηδες που δεν καταφέρνουν να εκλεγούν στο βουλευτικό αξίωμα να μπαίνουν χωστοί από το κομματικό παράθυρο στον κρατικό μηχανισμό;) περιφέρεται στα ΜΜΕ προσπαθώντας να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του αρχηγού του και του κόμματός του, υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, προσπαθώντας να εξαπατήσει για δεύτερη φορά όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.