Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η μορφή του κομαντάντε Αλμέιδα θα φωτίζει το Σαντιάγο της Κούβας


Juan Almeida Bosque (1927-2009)

Μια ηρωική μορφή που βρίσκεται στις καρδιές των κουβανών, αυτή του κομαντάντε Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, κοσμεί πλέον την πρόσοψη του θεάτρου Ερέδια, στην πλατεία της Επανάστασης Αντόνιο Μασέο στο Σαντιάγο της Κούβας. Το ατσάλινο γλυπτό διαστάσεων 32 επί 20 μέτρα και βάρους γύρω στους 15 τόνους, είναι έργο του γλύπτη Ενρίκε Άβιλα Γκονσάλες, ο οποίος είναι επίσης δημιουργός των αντίστοιχων μορφών του Τσε Γκεβάρα και του Καμίλο Σιενγουέγος στην Πλατείας της Επανάστασης Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

Ορισμένα συμπεράσματα από πρόσφατους απεργιακούς αγώνες σε χώρους δουλειάς στους κλάδους της βιομηχανίας

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στο εργατικό κίνημα, αυτή την περίοδο σε αρκετούς χώρους δουλειάς οργανώθηκαν πολύμορφοι αγώνες π.χ. Ναυπηγεία, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΦΗΜΗΠΑΚ, ΒΛΑΧΟΣ, ΜΟΡΝΟΣ, ΒΙΟΧΑΡΤ, ΔΕΗ, στη ΝΟΥΝΟΥ, στην ΕΚΟ σε εργοτάξια με εργολαβικούς της ΔΕΗ και αλλού. Κάτω από την οξύτητα της αντεργατικής επίθεσης μπαίνουν στη μάχη και νέες άπειρες δυνάμεις που μέχρι χτες δεν συμμετείχαν στους αγώνες, με χαμηλό επίπεδο ταξικής συνείδησης, με πολλές συγχύσεις και αυταπάτες. Σε ορισμένους χώρους οργανώνονται πολυήμερες απεργίες, με αρκετά θετικά στοιχεία. Το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν περισσότεροι χώροι που οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να μπούνε στον αγώνα. Το ερώτημα «τι κάνουμε τώρα» θα μπει και σε χώρους κλάδων που μέχρι τώρα η κρίση δεν τους είχε χτυπήσει όπως τους υπόλοιπους π.χ. τρόφιμα, φάρμακο.

Μετέωρος αδελφός


1. Πριν από μέρες κατέβηκα στην Ομόνοια για δουλειές βουτηγμένος σε σκέψεις, τον ειρμό των οποίων διέκοψε απότομα ένα πρεζάκι, γεμάτο πληγές, που γύριζε δεξιά κι αριστερά. Αυτή την εικόνα δυσκολεύομαι ακόμα και τώρα να βγάλω από το μυαλό μου. Το πρεζάκι εισπράττει από μας μόνο βρισιές: «παράσιτο», «χαμένο κορμί», «τελειωμένος», προσβολές που εκπορεύονται από μια κοινωνία στην οποία μέχρι και ο διάβολος έχει δικαίωμα για μια θέση, η παρουσία του οποίου τροφοδοτεί το πολυκατάστημα της εκκλησίας. Κανένα δικαίωμα, όμως, δεν δίνει η κοινωνία για μια θέση στο πρεζάκι.

Ο εργάτης Τάσος Πάντος


Δεν ήταν γκολτζής, δεν ήταν «ζεν πρεμιέ»,  δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ με μπαρότσαρκες, τσαμπουκάδες, ξανθιές γκόμενες, τατουάζ και ακριβά αυτοκίνητα. Ο Τάσος Πάντος ήταν ΕΡΓΑΤΗΣ της μπάλας. Παιδί σεμνό, δουλευταράς, ψυχάρα, πρώτος στην προπόνηση, τα έδινε όλα στο γήπεδο. Φιλότιμος, παθιασμένος, σκιζόταν για το καλό της ομάδας, του συνόλου, αγωνιστής μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ήρθε στον Ολυμπιακό, από την Προοδευτική, καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και μέσα σε εφτά χρόνια  κέρδισε τίτλους, φήμη και χρήματα. Στον τελευταίο του αγώνα στο Καραϊσκάκη έγινε πάταγος. Το γήπεδο κόντεψε να γκρεμιστεί από τα χειροκροτήματα. Ο Τάσος αποχαιρετούσε συγκινημένος τον κόσμο, μέσα σε αποθέωση,  παίρνοντας μαζί του το μεγαλύτερο δώρο: την αγάπη των γαύρων.  Στη επόμενη ομάδα του, τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο διάσημος σεμνός Πάντος συνέχισε αυτό που ήξερε να κάνει καλά: να δουλεύει σκληρά  για το σύνολο, μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Σήμερα ο Τάσος Πάντος κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Με το κατασχετήριο στο χέρι, πήγα στο σωματείο μου. Ολοι μαζί μια γροθιά!» - Συναγερμός από τα Σωματεία ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών διαμηνύουν: «Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δε θα περάσει»


«Με το που πήρα το κατασχετήριο στο χέρι το πρώτο που κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο σωματείο μου, στους συναδέλφους μου. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν κινδυνεύω μόνο εγώ να χάσω το σπίτι μου. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έχουν να κάνουν μεροκάματο πολύ καιρό και χρωστάνε στην εφορία. Οπου να 'ναι θα πάρουν και αυτοί τα ραβασάκια της αναγκαστικής κατάσχεσης αν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν ένα σπίτι. Με τη δύναμη της αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλων εμάς που έχει γίνει αυτή η πολιτική εφιάλτης, με τη δύναμη της αλληλεγγύης πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε και κάτι θετικό. Ολοι μαζί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά».

Αναφορά των Κουβανικών ΜΜΕ στην ελληνική διαδικτυακή καμπάνια αλληλεγγύης στους 5 φυλακισμένους στις ΗΠΑ Κουβανούς αγωνιστές


Πηγή: Prensa Latina (1) _ Μια ομάδα Ελλήνων θα λάβει μέρος στην Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Αλληλεγγύης "Χοσέ Μαρτί", που θα φτάσει σύντομα στο νησί, όπως ενημέρωσαν την Prensa Latina οι συντονιστές της πρωτοβουλίας στην Αθήνα. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από δέκα άτομα και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους θα αναπτυχθεί μεταξύ 1 και 19 Ιουλίου σε συνεργασία με το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), όπως εξήγησε ο Βαγγέλης Γονατάς.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε εργαζόμενος και σκεπτόμενος άνθρωπος.

Οι βιβλιοθήκες δεν είναι εμπόρευμα - Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας


Κίνδυνος κατάργησης της Ιακωβατείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης
Την απαξίωση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων βιβλιοθηκών από το αστικό κράτος αποδεικνύει η περίπτωση της Ιακωβατείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Γιάννης Γκιόκας αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συγχωνεύσει - καταργήσει την Ιακωβάτειο Δημόσια Βιβλιοθήκη Ληξουρίου Κεφαλονιάς, όπως κάνει και με άλλες 46 Δημόσιες Βιβλιοθήκες».

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κατάσχεση καταθέσεων συνταξιούχου για απλήρωτα τέλη αποχέτευσης!

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αποκαλύπτει σήμερα ακόμα μία περίπτωση κατάσχεσης, αυτή τη φορά τραπεζικού λογαριασμού 88χρονου επειδή χρωστούσε τέλη αποχέτευσης από το 2009
Η ανάλυση του λογαριασμού του συνταξιούχου
που δείχνει ότι του έχουν απομείνει
μόλις 358,99 ευρώ

Σε δέσμευση των καταθέσεων 88χρονου συνταξιούχου, ανάπηρου πολέμου, με σοβαρά προβλήματα υγείας (αφαίρεση νεφρού, καρδιοπαθής) προχώρησε η Εμπορική Τράπεζα. Αυτό έγινε μετά από αναγκαστική κατάσχεση που επέβαλλε ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, για απλήρωτα τέλη αποχέτευσης από το 2009 που, μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 16.154,21 ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αίτηση που κατέθεσε συγγενικό του πρόσωπο προς το δήμο, ο 88χρονος και η οικογένειά του δεν είχε ειδοποιηθεί καν ότι έχει προχωρήσει τέτοια διαδικασία...
Το συνολικό ποσό που έχει ο 88χρονος στην τράπεζα είναι 7.973,99 ευρώ από αποταμιεύσεις και συντάξεις. Οπως διαπίστωσαν οι συγγενείς του, η τράπεζα έχει προχωρήσει σε δέσμευση των 7.615 ευρώ! Ετσι, διαθέσιμα είναι μόλις τα 358,99 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα ζουν το παιδί και τα εγγόνια του συνταξιούχου. Και επειδή το ποσό της κατάσχεσης φτάνει τις 16.000 ευρώ, όσα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό θα δεσμεύονται άμεσα.

Ό,τι θίγει την κυβέρνηση "κόβεται" - Καταγγελία της δημοσιογράφου Φρ. Μεγαλούδη για επιλεκτική προβολή του ρεπορτάζ της και κόψιμο των δηλώσεών της στον ΒΗΜΑ FM


Όσοι πιστεύουν ακόμα ότι η ενημέρωση στην Ελλάδα είναι ελεύθερη ας διαβάσουν το παρακάτω κείμενο/καταγγελία που δημοσίευσα στο The Press Project και αναδημοσιεύω εδώ. Ομολογώ ότι όταν έλαβα την πρόσκληση απο τον ραδιοφωνικό σταθμό Βημα FM και την ρεπόρτερ κ. Ελεάνα Κηπουρού να μιλήσω στην εκπομπή magazino του κ. Γ. Κορωναίου, εξεπλάγην θετικά. Αφορμή μία από τις έρευνες μου στην Huffington Post για την διακίνηση ναρκωτικών και την πορνεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κίνδυνος για άνεργους και εργαζόμενους


Η Σύνοδος Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, κατέληξε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων με τα οποία τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα επιχειρήσουν τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια να κουκουλώσουν και να ανακυκλώσουν την ανεργία, κύρια των νέων, που χτυπάει «κόκκινο» σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και γενικευμένης καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων, με πρώτη την εργατική δύναμη. Εχουν λόγο τα εκατομμύρια των ανέργων να πανηγυρίζουν ή έστω να προσμένουν κάτι από τα προγράμματα που εκπονεί η ΕΕ; Η απάντηση είναι όχι.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γατάκια...




Κάποιοι δυσκολεύονται να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα, είτε γιατί δεν έχουν, είτε γιατί δεν μπορούν να τα βάλουν με τη σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα που τους ξεπερνά. Και αντί να σιωπούν, επιδίδονται στην διαστρέβλωση της αντίθετης -προς τη δική τους- άποψης.

Δεν είναι στην τιβί η ζωή


Τραγωδία!
Τόσος κόπος να παρουσιαστούν σαν επενδύσεις οι κινήσεις δύο - τριών μονοπωλιακών ομίλων και τελικά ο κουρνιαχτός χάθηκε μόλις τέλειωσαν τα δελτία ειδήσεων.
Τζάμπα τα πολυκάναλα που είχαν σταλεί στο λιμάνι ώστε να δείχνουν παράλληλα τις γερανογέφυρες, τον Γουέι και τον Σαμαρά. Τζάμπα τα πλάνα από ελικόπτερο που έδειχναν τις κοινές κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

ΒΟΛΟΣ - «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»: Δεν πέρασε ο εκβιασμός του Μάνεση

Ξεπερνώντας το φόβο κι αψηφώντας τις απειλές της εργοδοσίας, οι εργάτες της «Χαλυβουργίας» στο Βόλο, απάντησαν, για δεύτερη φορά, «ΟΧΙ» στην απαίτηση του Μάνεση για υπογραφή νέας, 6μηνης επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει νέα, μεγάλη μείωση του μισθού τους κατά 20% κι άλλα αντεργατικά μέτρα. Στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου απορρίφθηκε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (167 έναντι 69), η εκβιαστική εργοδοτική πρόταση. Αυτό το «ΟΧΙ» των εργατών έχει ιδιαίτερη σημασία, λαμβανομένου υπόψη ότι έρχεται κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και στην προσπάθεια της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου να περάσει στη Γενική Συνέλευση «κλίμα» διαλόγου και συνδιαλλαγής (παρουσίασε πρόταση που προβλέπει ετήσια επιχειρησιακή σύμβαση με νέα μείωση μισθών κατά 10%). Προκειμένου, δε, να το πετύχει δε δίστασε να απαγορεύσει στον παρευρισκόμενο πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Κ. Στεργίου, να μιλήσει, ενώ δε δέχτηκε να παραστεί στη Γενική Συνέλευση αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία» Ασπροπύργου.

Στον Πειραιά: Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αποκαλύπτει σήμερα και νέα περίπτωση κατάσχεσης σε βάρος ενός εργάτη που εδώ και 3 χρόνια είναι άνεργος

Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια που απέκτησε με κόπο και φτύνοντας αίμα μέσα στα «τάνκια» των καραβιών των εφοπλιστών. Τώρα, κινδυνεύει να χάσει αυτό το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σήμερα ο Κώστας Σακκάς, αύριο εσύ




Ο προφυλακισμένος  (για περισσότερο από δυόμισι χρόνια χωρίς δίκη!)  Κώστας Σακκάς, συμπληρώνει σήμερα 24 μέρες απεργίας πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του.  Όμως ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Χρυσαυγίτες τραμπούκοι χτύπησαν μαθητές στο κέντρο της Θήβας – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των Σωματείων Οικοδόμων, Μετάλλου κ.ά. της περιοχής




"Μετά το στήσιμο δουλεμπορικού γραφείου στην περιοχή, που πλασάρει εργάτες για δουλειά ήλιο με ήλιο για 17 ευρώ μεροκάματο. Μετά το κυνήγι σε αγέλες μεμονωμένων μεταναστών εργατών γης. Μετά την αγαστή συνεργασία με βιομηχάνους του κλάδου των τροφίμων σε «διανομές τροφίμων», τα μαντρόσκυλα των βιομηχάνων έδειξαν και πάλι ποιος είναι ο εχθρός τους." Με ανήλικους μαθητές τα βάζουν τώρα οι "χτυπάω και το βάζω στα πόδια" παληκαράδες της χρυσής αυγής...

70 χρόνια από την απόδραση των εξόριστων του Αη Στράτη

ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ - Αρχείο Βασ. και Βύρ. Μανικάκη

Άη Στράτης, τόπος μαρτυρίου των εξόριστων κομμουνιστών, 17 του Ιούνη 1943. Ένα καΐκι δένει το ξημέρωμα σ’ έναν απόμερο όρμο. Από μέσα ξεπηδούν οι μαχητές του ΕΛΑΝ Θανάσης Στράντζαλης και Νίκος Χουρμούζης. Με την καθοδήγηση του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ έχει οργανωθεί η απόδραση των εξόριστων που κρατούνται στο νησί από τα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας. Όσων δηλαδή επέζησαν από τη μάχη με τον θάνατο από την πείνα (6 Νοέμβρη 1941- αρχές Μάρτη 1942) που τους επέβαλαν οι δεσμοφύλακές τους, συνεργάτες των Γερμανών καταχτητών.

Μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού με στόχο το στήσιμο του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού



[1] Είναι παγίδα - Η κίνηση των 12 ομοσπονδιών που καλούν σε συντονισμό συνδικάτων και πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης, αποκαλύπτει πως εκτός από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έβαζαν και βάζουν πλάτη για το πέρασμα της πολιτικής του κεφαλαίου στην εργατική τάξη συμβάλλοντας στο τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων της και στην υποταγή της στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, υπάρχουν και οι δυνάμεις, ουρά ως τώρα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που μπροστά στη φθορά και ανυποληψία του στους εργάτες, βάζουν τρικλοποδιά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, προβάλλοντας ως σωτηρία της εργατικής τάξης την αντικατάσταση μιας αστικής κυβέρνησης με μια άλλη κυβέρνηση διαχείρισης, «αντιμνημονιακή», της ανάπτυξης της «υγιούς επιχειρηματικότητας», δηλαδή των μονοπωλίων, άρα «αντιμνημονιακής» υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο.

Εργαζόμενοι «Κατσέλης»: Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου «Nutriart» η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι της αρτοβιομηχανίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία NURTIART (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ΠΛΑΖΑ) πετώντας στο δρόμο περίπου 500 εργάτες. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης η οποία θα εκδικαστεί στις 18 Σεπτέμβρη.

Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους από την ΚΟΑ του ΚΚΕ στις 29 και 30 Ιούνη - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από τις περσινές εκδηλώσεις του Διημέρου στο πάρκο «Φιξ»

Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Το πρόγραμμα του διημέρου, εκτός από πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, την πρόνοια για φιλοξενία και ψυχαγωγία των παιδιών, περιλαμβάνει μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την αναγκαία αντιμετώπιση του φασισμού από το εργατικό κίνημα.

Δ.Α.Σ Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς Βούλα Καραμπίδου, υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, και Γιάννης Καλλιφατίδης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη έως φραστικά τραμπούκικη συμπεριφορά του Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Αβραμίδη σε βάρος της Βούλας Καραμπίδου.
Συγκεκριμένα:

Διορίζουν πρόεδρο στη Eurobank τον άνθρωπο που τη “φέσωσε”


Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης δημιουργείται για τον επιχειρηματία Γ. Δαυίδ, ιδιοκτήτη της Coca Cola 3Ε, από την πρόταση του ΤΧΣ, την οποία αποδέχθηκε ο επιχειρηματίας, να αναλάβει πρόεδρος της Eurobank.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αυτή τη στάση να δω κι ας πεθάνω!

Για τι είδους κρίση πρόκειται; Από πού πηγάζει; Ποιος κατάρτισε το πρόγραμμα, και ποιος το επιβάλλει; Σε τι συνίσταται η δημοσιονομική του προσαρμογή; Ποιοι είναι οι τοκογλύφοι που λέει ο Τσίπρας; «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. (…) και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους». (Στο Σύνταγμα, 17/6).

"Πάμπερς, γάντια μιας χρήσης, γάζες"… - Έκκληση για προσφορά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (video)

«Μη φέρνετε λουλούδια, χυμούς, γλυκά και τέτοια. Όποιος μπορεί...θέλουνε γάντια μιας χρήσης, πάμπερς, γάζες, υποσέντονα… Σήμερα ως και τέσσερις βρύσες τους αγόρασα για να βάλουν. Τρέχουν παντού νερά». Σόνια Θεοδωρίδου

Κανένα ΜΜΕ, εκτός «Ρ» και «902», στη συνέντευξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία...


Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη Τύπου που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τη Ναυπηγική Βιομηχανία, στο πλαίσιο των δράσεων για το συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στη διάλυση των ναυπηγείων. Η συνέντευξη αναβλήθηκε καθώς στο χώρο της συνέντευξης δεν παραβρέθηκε κανένα μέσο ενημέρωσης με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η απάντηση της ΔΑΣ προς την ΠΑΣΚΕ

Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κανένα άλλοθι στις δυνάμεις που έχουν οδηγήσει στον εκφυλισμό μεγάλο μέρος του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έκαναν καθαρό για μια ακόμα φορά σήμερα ότι βρίσκονται και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, για την οργάνωση των αγώνων και από αυτή τη σκοπιά αρνούνται να γίνουν κολυμπήθρα για να ξεπλυθούν οι δυνάμεις που δουλεύουν στο συνδικαλιστικό κίνημα για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Μ' αυτά τα δεδομένα η παράταξη με την οποία εκφράζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ, η ΔΑΣ, δήλωσε σήμερα ότι δε θα μετέχει στο προεδρείο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Η αριθμητική του αίσχους και της ντροπής: Φορολογούν επιδόματα τυφλότητας, ανεργίας, επικίνδυνης εργασίας και το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, ενώ την ίδια στιγμή μοιράζουν εκατοντάδες δισ. στις τράπεζες


Φορολογικό αμόκ έχει καταβάλει τη συγκυβέρνηση, η οποία, την ώρα της ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος, προωθεί, χωρίς αιδώ, μέτρα φορολόγησης ακόμα και κοινωνικών επιδομάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα επιδόματα πολύτεκνης μητέρας, επικίνδυνης εργασίας και ανεργίας, το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, καθώς και επιδοτήσεις και αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγρότες, αλλά και τα επιδόματα αναπηρίας, όταν ο ενδιαφερόμενος έχει αναπηρία μικρότερη του ...80%!

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»! (Μόλις ένα μήνα πριν...)


Ο ψηλός πριν τις εκλογές "δεν ήθελε" συγκυβέρνηση με το Βενιζέλο γιατί έτσι θα  "έσωζε" το ΠΑΣΟΚ. Ο χοντρός, μόλις ένα μήνα πριν ήταν "ενάντια στην παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς". Όσοι -διαχρονικά- ανέχονται πολιτικά ανδρείκελα σαν αυτούς τους κυρίους, το κάνουν είτε από συμφέρον, είτε,  απλά,  επειδή είναι χαϊβάνια –διαχρονικά επίσης… Δεν συμφωνώ με τον Μπογιόπουλο. Ο Βενιζέλος δεν "απεδέχθη το διορισμό του μετά μεγάλης προθυμίας", αλλά τον εκβίασε. Κάποιοι δείχνουν απροκάλυπτα πως δεν μπορούν  καν να φανταστούν τη ζωή τους μακριά από θέσεις εξουσίας. (Οικ.)

ΛΕΤΟΝΙΑ - Συνεχίζεται η επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού

Μνημείο για τις φασιστικές λεγεώνες Waffen-SS στη Λετονία

Την περασμένη βδομάδα, το κοινοβούλιο της Λετονίας έβαλε μια ακόμη «πινελιά» στην επιχείρηση αμαύρωσης του σοσιαλισμού, που διεξάγεται με τη μέθοδο της απαράδεκτης ταύτισής του με το φασισμό. Ετσι, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενέκρινε νομοθετικές τροποποιήσεις για την απαγόρευση της χρήσης και της διάδοσης των συμβόλων της πρώην ΕΣΣΔ, της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Λετονίας, καθώς και της ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια των δημόσιων εορταστικών, επετειακών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων.

Στης ΕΡΤ την ολόμαυρη ράχη


Ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου και νυν υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αρμόδιος για την ΕΡΤ,

ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ – Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
 Η πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ φέρνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο χείλος του γκρεμού με τις υπερφορολογήσεις, με τα χαράτσια με τις απανωτές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων προνοίας. Την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μένουν στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν πλήθος διευκολύνσεων, φοροαπαλαγών και ενός διαρκώς όλο και φθηνότερου εργατικού δυναμικού.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γιατί έφυγε ο Τσε απ’ την Κούβα; Ο Φιντέλ Κάστρο ενάντια στα ψέματα του Ιμπεριαλισμού και των Τροτσκιστών




Η απόφαση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα να εγκαταλείψει την Κούβα το 1965, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην προσπάθεια δημιουργίας αντάρτικου αγώνα στο Κονγκό, αποτελεί μια απ’ τις πλέον πολυσυζητημένες φάσεις της ζωής του αργεντίνου επαναστάτη. Η αναχώρηση του Τσε απ’ την Κούβα προσφέρθηκε για πλήθος συνωμοσιολογικών θεωριών γύρω απ’ το “γιατί” και “πως” πήρε αυτήν την απόφαση ο Γκεβάρα. Μέχρι και σήμερα άλλωστε συνεχίζουν να υπάρχουν διάφορες θεωρίες οι οποίες – άλλοτε εκ του πονηρού και άλλοτε από αφέλεια και άγνοια – αναδεικνύουν περίεργες σκοτεινές συνωμοσίες.

Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα…

"ΚARATE KIDS της ΚΝΕ"...
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες που διοργάνωσε η ΚΝΕ. Ήταν μία πετυχημένη πρωτοβουλία ανάμεσα σε πολλές άλλες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και θα διοργανώσει η οργάνωση μας και το επόμενο διάστημα με σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και βέβαια παντού όπου υπάρχει η πραγματικότητα, παντού υπάρχει κι ένας μύθος…
Στην περίπτωσή μας ο μύθος βρίσκεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που φιλοξενεί στο χτεσινό της φύλλο ένα δισέλιδο υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της ΚΝΕ με την υπογραφή της δημοσιογράφου Κατερίνας Φάκα. Και λέμε υποτιθέμενο γιατί το «ρεπορτάζ» από την αρχή είναι γραμμένο για να στηρίξει όσα φαντάζεται το «Πρώτο Θέμα» και η συντάκτριά του. Το δισέλιδο του ψέματος ούτε δείχνει ενδιαφέρον για τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν, ούτε βέβαια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ. Όσα είναι γραμμένα στο … «πρώτο ψέμα» τα έχει φανταστεί η ίδια η αρθρογράφος!

Τα κρυφά όπλα του Αντ. Σαμαρά: Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό




Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η αρθρογραφία στελεχών  της άκρας δεξιάς στα χρυσαυγίτικα έντυπα, με φανατισμό υπέρ του Αντ. Σαμαρά, αλλά και η διαδρομή (πχ αξιώματα,  θέσεις, δικαστικές «περιπέτειες»…) κάποιων εξ αυτών. Σίγουρα θα νιώθουν δικαιωμένοι με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ορκίζεται σήμερα.

Το MEGA θα δημιουργήσει τη νέα ΕΡΤ;


Σε μια χώρα που οι πολίτες σέβονται τους εαυτούς τους θα ήταν φάρσα.

Στην Ελλάδα, όπου όλα γίνονται "για τον λαό" αλλά "στην πλάτη του λαού" το είδαμε κι αυτό: Τον Παντελή Καψή να αναλαμβάνει ως υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, κατόπιν πρότασης του Ε.Βενιζέλου!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κακορίζικη!


Μια ακροδεξιά κυβέρνηση που άνοιξε την αγκαλιά της στα ρετάλια της πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατίας. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα ονόματα (υπουργών και υφυπουργών) του «νέου» κυβερνητικού σχήματος, θα δει πως τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος εξαργύρωσαν (επιτέλους) την πίστη τους: ανταμείφθηκαν  με θώκους εξουσίας, το μόνιμο αντικείμενο του πόθου τους. Δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα. Οι καρέκλες δεν φτάνουν για όλους.

Ο κόκκινος άγγελος



Ένας Γερμανός ερευνητής, ο Κρίστοφερ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ταξίδεψε, μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, στα Γιάννενα, για να συναντήσει τον Δημήτρη Σωτηριάδη, πρώην κρατούμενο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, και να καταγράψει την εμπειρία του. Μέσα από τη συζήτηση των δύο ανδρών, εντελώς τυχαία - από μια ερώτηση του Κρίστοφερ - έκανε την εμφάνισή της η μορφή του Νίκου Ζαχαριάδη. Αυτή η τυχαία αναφορά στο πρόσωπο του Ζαχαριάδη έστρεψε τη συζήτηση προς άλλη κατεύθυνση, με κέντρο βάρους τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η συνομιλία αυτή καταγράφηκε και φυλάχτηκε στο ελληνικό Αρχείο του Νταχάου, μέχρι την ημέρα που την ανακάλυψε ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, ο οποίος και αποφάσισε να την εκδώσει με τον τίτλο «Ελληνες κρατούμενοι στο Νταχάου» (εκδόσεις «Φιλίστωρ» 2003). [1]

ΧΑΡΑΤΣΙ από τα μπετά! - "Ε.Ε.Τ.Α." ακόμα και στα γιαπιά με εργοταξιακό ρεύμα



Μια οικοδομή χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα στάδια της κατασκευής της, από τα μπετά ακόμα. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν πως -σύμφωνα με το νόμο- η ΔΕΗ απαγορεύει τη μεταφορά ρεύματος από το σπίτι μας σε παρακείμενη οικοδομή με μπαλαντέζα. Όλοι όμως έχουμε μάθει πια ποιους τιμωρεί αυτό το κράτος. Ο ιδιοκτήτης μιας νεοαναγειρόμενης οικοδομής, ο νομοταγής και τυπικός πολίτης που εξαναγκάζεται (από το κράτος) να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους και κάθε λογής χαράτσια (στο κράτος), και, επιπλέον,   δεν του αρέσει να χτυπάει τα κουδούνια στη γειτονιά («παρακαλώ, θα μας δώσετε λίγο ρεύμα;»), είναι ένας από αυτούς.

Πρόσκληση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την ετήσια εκδήλωση-συνάντηση αγωνιστών, απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης στη Νάουσα, στις 30 Ιούνη


Πέμπτη 27 Ιούνη 2013, 9.30 το βράδυ - Μια πρωτοποριακή εκδήλωση δίπλα στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας


«Ωδή στον Άραχθο και το Γεφύρι του», είναι ο τίτλος της πρωτοποριακής εκδήλωσης, που αποφάσισε να διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοβάτου, σε χώρο δίπλα στα Γεφύρι της Άρτας, με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα χρόνων, απ’ την σωτηρία του ιστορικού γεφυριού. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, μετά τις 9,30 το βράδυ…

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να καταστρέψει το πνεύμα ενός λαού είτε από μέσα είτε από έξω, αν δεν είναι ήδη δίχως ζωή, αν δεν έχει πεθάνει»

 Η δυναμική αναγκαιότητα της εξόδου
1. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος εκ μέρους του κρετίνου Κασιδιάρη άφησε για μία ακόμη φορά τις μωρές παρθένες της πολιτικής με ανοιχτό το στόμα. Ενώ ο κόσμος χάνεται μέσα στην απόγνωση, οι πολιτικές σκιές του Τσίπρα και του Σαμαρά, υπηρετώντας το ίδιο θεώρημα διαφημιστικής προέλευσης, προσπαθούν με αντι-ναζί φρασεολογία να στηρίξουν την υπόθεσή τους, που παραπαίει. Ευεξήγητη είναι η προσήλωσή τους στο ν' ανεβάσουν τους νεοναζί στο πάλκο, προτρέποντάς μας έτσι να στραφούμε στα πουρνάρια και να ξεχάσουμε την ταπεινωτική σχέση μας με τους εταίρους. Κρύβονται αδέξια πίσω από τους χρυσαυγίτες, αδιαφορώντας αν εκείνοι πυκνώνουν τις γραμμές τους. Τι είδους πολιτικές καριέρες είναι αυτές που ξεπηδάνε από μια άνευ προηγουμένου περιφρόνηση για τον κόσμο, η οποία συνοδεύεται από την πεποίθηση πως, παρότι περνάμε μια οξεία αντιευρωπαϊκή κρίση, η θέση μας είναι σαν του πεθαμένου στον τάφο του.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μαγικός αυτοσχεδιασμός


Τι τη θέλει την ορχήστρα ο Γιώργος Μεράντζας έτσι και πάρει βαθιά ανάσα; Η φωνή του βγάζει τον ήχο που κάνουν τα φτερά απ’ το πέταγμα του αετού, όταν αντιλαλεί στις βουνοκορφές των Τζουμέρκων. Πιάνει  το κλάμα του Ηπειρώτικου κλαρίνου, το ώι του πατέρα στο μεροκάματο, τον καημό του ξενιτεμένου γιού,  το μοιρολόι της Ηπειρώτισσας μάνας.  Κουβαλάει τον λυρισμό των στίχων των ποιητών και τις πιο ακριβές νότες των συνθετών μας. Η ερμηνεία του Γιώργου Μεράντζα σε καθηλώνει. Ένα  κύμα ειν’ η φωνή του που  παρασέρνει στο διάβα του κάθε τι που θα μπορούσε να λερώσει την ψυχή  σου.

ΝΑΤΟ: 64 χρόνια όργανο ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

ΝΑΤΟ: 64 χρόνια όργανο ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας
Του Νικόλαου Μόττα
«Ο πόλεμος τους διαλύει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Τον Απρίλη που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 64 χρόνια απ' την υπογραφή του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (1949) με την οποία ιδρύθηκε ο πλέον βάρβαρος ιμπεριαλιστικός συνασπισμός καταστολής των λαών μετά το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο – το ΝΑΤΟ. Ως πρόσχημα για τη δημιουργία της αντικομμουνιστικής, ιμπεριαλιστικής αυτής συμμαχίας υπήρξε ο «σοβιετικός κίνδυνος» καθώς και η – δήθεν – σταθεροποίηση της ειρήνης στην, τραυματισμένη απ' το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, Ευρώπη. Σύμφωνα με τον πρώτο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Λόρδο Ισμέι, ο σκοπός της ίδρυσης του ήταν να «νομιμοποιήσει την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, να κρατήσει τους σοβιετικούς έξω και τους γερμανούς κάτω». Εάν αυτά ήταν τα πραγματικά κίνητρα για την ίδρυση του ΝΑΤΟ, τότε το ίδιο θα έπρεπε λογικά να αυτοδιαλυθεί μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μετά την de facto κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Ν. Μπογιόπουλος - Μετά από σαράντα χρόνια δικομματισμού ήρθε η ώρα να μας στέλνουν το λογαριασμό και οι δυο μαζί


Το 1981 ο ελληνικός λαός κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει «το λογαριασμό της ΝΔ». Το 1990 ο λαός κλήθηκε από τη ΝΔ να πληρώσει «το λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ». Το 1993 ο λαός κλήθηκε ξανά από το ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει ξανά «το λογαριασμό της ΝΔ». Το έργο με εναλλάξ τους ρόλους επαναλήφθηκε το 2004, το 2009, το 2012.

Οι «Σαμαράδες» και ο Σολωμός…



Ε.Κ.Σ. - Μουσείο Σολωμού, Κέρκυρα.

Αναρωτιέμαι αν οι ηλίθιοι βιώνουν λιγότερο επώδυνα (η μήπως ανώδυνα;) τα πρόσωπα και τα γεγονότα που  με βίαιο τρόπο εισβάλλουν καθημερινά στη ζωή μας, την προσβάλουν τη λεηλατούν και τη βιάζουν. Αν θα ήταν καλύτερα,  να μην είχε διαβάσει, κανένας, ούτε δυο γραμμές λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής οικονομίας, ή, ακόμα καλύτερα, να μην υπήρχαν η λογοτεχνία, η ιστορία, η πολιτική οικονομία. Αν δεν είχαμε καθόλου όραση και ακοή παρά μόνο ένα κεφάλι με τις τρύπες των ματιών και των αυτιών ραμμένες σφιχτά,  κι αυτό μόνιμα σκυμμένο, ή, ακόμα, και δυο χέρια ίσα για να χειροκροτούν όσο θα περιμέναμε τον τελικό αποκεφαλισμό μας.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μην πυροβολείτε άλλο το ΚΚΕ! Καταλάβαμε...

Άλλο ένα απίστευτο άρθρο που ανοιχτά διαστρεβλώνει την τοποθέτηση της Αλ.Παπαρήγα για την υπόθεση Λαμπράκη. αυτή τη φορά από το έγκυρο, σε αντικομμουνισμό και μόνο, ΒΗΜΑ.
Εχουν στο ίδιο διάστημα γράψει για το ίδιο θέμα σχεδόν όλοι. Από το ΈΘΝΟΣ και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, μέχρι τη Ζούγκλα, το STAR ,το Lifo και το  EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!

"Αφεση αμαρτιών σε Κ. Καραμανλή και ΕΡΕ από το ΚΚΕ για τη δολοφονία Λαμπράκη
Η Αλέκα Παπαρήγα αναγνώρισε την προσφορά του ηγέτη της Δεξιάς στον εκσυγχρονισμό της χώρας"
λέει ο άθλιος "δημοσιογράφος", κατ'εντολήν προφανώς των αφεντικών του προσπαθώντας να βγάλει τη δουλειά , να καλύψει δηλ. τις ανάγκες σε παραγωγή αντιΚΚΕ άρθρων.

Και μόνο το διάβασμα του ίδιου του άρθρου μέχρι τέλος φτάνει για να δει κανείς ότι αυτά που λέει στον τίτλο και την αρχή του άρθρου δεν έχουν ειπωθεί.
Διαβάζοντας κανείς βλέπει ότι η Α.Παπαρήγα είπε ότι ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να εκσυγχρονίσει το αστικό πολιτικό σύστημα, να το κάνει δηλαδή ικανότερο να ανταποκριθεί στις αναγκες της αστικής τάξης της εποχής του, και η οποία του είχε αναθέσει τη δουλειά.

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας




Στις μέρες μας και σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης η μάχη για την σωστή ενημέρωση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων γίνεται με άνισους όρους. Με τα ΜΜΕ συγκεντρωμένα στα χέρια μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών να έχουν αναλάβει ρόλο προπαγανδιστή των διαχειριστικών κυβερνήσεων και τα κρατικά κανάλια (με τις έστω, κάποτε,  λίγες χαραμάδες ενημέρωσης) να εκπέμπουν «μαύρο» εδώ και καιρό, το διαδίκτυο προβάλει σαν η μόνη λύση για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών-θεατών.

Βίλμα Εσπίν - Φλογερό σύμβολο της Κουβανικής Επανάστασης


Φλογερό σύμβολο της Επανάστασης, πιστή μέχρι τέλους στα ιδανικά του σοσιαλισμού, μια εξαιρετική γυναίκα που αγωνίστηκε για τις υψηλότερες ανθρωπιστικές αξίες, τη χειραφέτηση της γυναίκας και αφιέρωσε τη δημιουργικότητα και ολόκληρη τη ζωή της στον Κουβανικό λαό.

Το νέο σποτ του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων (VIDEO)

Έχω μια απορία...


Είδα κάπου καθαρογραμμένες μερικές σκέψεις μου και τις αντιγράφω και εδώ. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει την απάντηση, πολύ θα ήθελα  να την μάθω. (Οικ.)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

-Πελέ vs Ριβάλντο; Όχι ευχαριστώ!



Όταν διαβάζεις δηλώσεις σαν του Ριβάλντο, στην αρχή εκπλήσσεσαι θετικά. Αφού περάσει η πρώτη εντύπωση μπαίνεις σε δεύτερες σκέψεις: «για να μιλάει ενάντια στο μουντιάλ αυτός που τόσο ωφελήθηκε η ζωή του από το ποδόσφαιρο, κάποιο λάκκο θα ΄χει η φάβα». Από την άλλη, σε ενοχλεί η σιωπή αν δεν μιλήσει κανείς (που είναι και το πιο «λογικό») απ’ όλους αυτούς τους πλούσιους και διάσημους «αστέρες». Ο λαός να διαδηλώνει και να χτυπιέται σκληρά από στρατό και αστυνομία στους δρόμους και αυτοί να  μην ξεμυτίζουν απ’ τον κόσμο τους... Έτσι ή αλλιώς, δηλώσεις σαν του Ριβάλντο μόνο σαν θετικές μπορούν να κριθούν, ανεξάρτητα από τα όποια  κίνητρα οδηγούν τον διάσημο ποδοσφαιριστή να τις κάνει.

«Αφήστε τον. Μας ξεφτίλισε ζωντανός. Να μη μας ξεφτιλίσει και νεκρός».


Σαν σήμερα, το 1949, σκοτώνεται σε μάχη στα Μάρμαρα Φθιώτιδας ο στρατηγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής), διοικητής της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια και αργότερα, όντας φοιτητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Συμμετείχε δραστήρια σε όλους τους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες, ενώ όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος πολέμησε στο μέτωπο.